Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 23 april 2011

Wamy: de lol was eraf!

Net toen Oscar lekker op onze Pergola zat te dommelen, kwam Wamy langs. En ja hoor, hij moest ook zo nodig daar bovenop terwijl hij weet dat Os zijn gezelschap niet zo op prijs stelt.


En natuurlijk ging Wamy rondjes lopen en kwam zodoende steeds dichter bij Oscar. Op enkele plekken stond Wamy zelfs de boel te markeren met zowel nagels als lippen, en daarmee overschreed hij in de ogen van Oscar duidelijk alle grenzen.


Het zat er dan ook dik in dat daar gedonder van zou komen, heh? Ja, je kon er op wachten en dat deed mevrouw Katblad dan ook, met de camera in de aanslag uiteraard.
Deze foto werd gemaakt vlak nadat Oscar flink naar Wamy had uitgehaald. (Ja, mevrouw drukte te laat af inderdaad, maar het ging opeens wel heel erg snel.....)


Hier haalde Os voor de tweede keer uit, en nu was mevrouw K. weer net iets te vroeg!
Wamy deed behalve blazen en grauwen niks terug trouwens. Waarschijnlijk zat hij niet stevig genoeg om terug te meppen of het kan natuurlijk ook zijn dat hij niet tegen Oscar in het geweer durfde te komen.
Maar dat hij de pest in had kunt u duidelijk zien, toch? En hij zat er erg ongemakkelijk bij dus.
Wel, Oscar was woedend, ook dat is duidelijk zichtbaar. Let wel: Oscar zit op onze pergola, dus daarmee eigenlijk niet in zijn eigen gebied! Maar u heeft gelijk als u zegt dat hij, omdat hij in dienst is van Het Leidsch Katblad, ook wel zekere rechten kan doen gelden. Maar dan alleen natuurlijk als mevrouw T. Troy en Japekoppie niet aanwezig zijn, want zij hebben het als senioren voor het zeggen.
Laatste keer dat Japekop daar bovenop zat, vraagt u? Wel, dat kunnen wij ons niet zo gauw herinneren.
Oscar won, en dus koos Wamy eieren voor zijn geld en blies de aftocht. Hij bleef verder ook niet meer voor de redactie rondhangen want de lol was er bij hem duidelijk af.

Er wordt trouwens deze (warme) dagen vooral veel geslapen door de haarfabrieken. We hoorden hen iets fluisteren over "Paasvakantie", maar de Hoofdredacteur en mevrouw Katblad weten daar niets vanaf en zijn het er bovendien ook niet mee eens.
De enige die (zoals gewoonlijk) zeer actief is, is de Boez, maar wij kunnen hem niet volgen doordat hij steeds alternatieve routes wenst te nemen (uit het slaapkamerraam springen, onder een Poortje door duiken en meer van die ongein) en dan voor uren uit het zicht verdwijnt. Af en toe zien en horen we hem voorbij komen; hij komt dan de trap af bonken, ramt het kattenluikje open en kiest vervolgens weer een onbekende bestemming. Wij kunnen dit echter niet voorkomen. Ontslaan kunnen wij hem ook niet meer, want na zijn garage-avontuur zijn wij (emotioneel als we toen waren) zo stom geweest hem een vast contract aan te bieden en zitten daar nu helaas aan vast.....

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Toch maar een cameraatje om de nek bij de Boez?
Maar met dit mooie weer moet er in elk geval een tropenrooster gedraaid worden vind ik!

Hans zei

Wat een duivel is die Os op deze foto! Os-Power! YES!

Inge zei

Boez is een lastpak, dat wel maar zo lief.... gelukkig is hij nu in vaste dienst.
Os is cool!

Leen zei

Ik heb een heel grote boon voor Wamy en dat mag iedereen weten.

Ik vind dat uw redactiemedewerkers wat meer moeite zouden mogen doen om vriendjes met hem te worden. Heeft Wamy eigenlijk wel vriendjes? Warempel, een traan springt in mijn oog.

mevrouw K. zei

Ach jee! Dat was nu ook weer niet de bedoeling van dit verhaal! Maar ja, katten hebben nu eenmaal zo hun eigenaardigheden. Daar kunnen wij helaas niet aan veranderen. Wij hebben echter Wamy wel vanochtend op een klein paas-ontbijtje getrakteerd, als troost. Dit ter uwer geruststelling, heh?