Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 22 april 2011

Patat of pizza

Vuilnisophaaldag betekent tevens meeuwenlawaai. Immers, mensen gooien een hoop voedsel weg, de meeuwen weten dat en zijn al jaren gespecialiseerd in het openscheuren van de vuilniszakken, welke kleur die ook hebben of hoe dik die ook zijn. Ja, want in de binnenstad van Leiden (waar veel mensen geen tuin hebben) doen wij niet aan containers maar zetten nog steeds onze zakken troep aan de straat, twee keer per week (en in de winkelstraten zelfs elke dag).
Geen wonder dus dat veel meeuwen de kust hebben verlaten en in de stad zijn komen wonen.
Op bijgaande foto ziet u Cera geërgerd zitten kijken, met de oortjes in bijbehorende stand. Dat is dus vanwege het gekrijs van die meeuwen op dat moment. Ja, ook onze haarfabrieken hebben de pest aan dat soort vogels, en dan vooral aan het lawaai dat ze maken als ze vechten om een stukje patat of pizza!

4 opmerkingen:

Hans zei

Eigenlijk wou ik niet reageren, maar ik doe het toch.

Ik breek een lans voor de meeuwen.
Ze zijn niet door het vuilnis naar Leiden gekomen, maar door de vossen in de duinen, die de grondbroeders de duinen uit hebben gejaagd. De meeste meeuwen foerageren nog steed op zee, henelsbreed 4 kilometer, voor een meeuw een paar minuten. Het eten dat ze uit de vuilniszakken halen en van het voeren krijgen is additief, en niet hun hoofdvoer!

mevrouw K. zei

Ah, dank voor deze toelichting Hans!
Neemt niet weg dat meeuwen behoorlijk agressief kunnen zijn en vaak geweldig kunnen krijsen als ze vechten om een stukje brood of iets dergelijks.
Toen ik nog bij het Agnes College werkte, kwamen (in vakantie tijd) de meeuwen voor mijn raam zitten hakken met hun snavels tegen het glas. Kinderen weg, geen brood meer, meeuwen boos. Op een meter afstand van mijn bureau zaten ze te krijsen en te tikken, en ik droomde 's nachts over de Alfred Hitchcock film "Birds"! Heel angstaanjagend!
En de Boez werd vorig jaar op het dak aangevallen door een meeuw, bijna op zijn kop gepikt! Maar dat zal wel te maken hebben gehad met een nest.....?

Hans zei

Ik zat een keer een verhaal te schrijven op mijn computer inmijn studeerkamer toen er opeens keihard op het linkerraam werd geklopt. Ikm zat tegen het plafond van de schrik. Het was een meeuw die ruzie kreeg met zijn spiegelbeeld, resultaat een gebroken raam(nog steeds trouwens)

Hans zei

Na mijn vorige ractie, Ik zag je slotzin te laat:

Ja, Lapje heeft ook een meeuw willen aanvallen op mijn dak! Grote grijns, ze schrokken allebei, maar LKpje nog het meest!