Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 25 april 2011

Ongelukje

Wamy:
Nee mevrouw Katblad, het was heus mijn schuld niet!
Ik kwam alleen maar wat brokjes halen, en toen werd de Boez kwaad en hij heeft me geslagen. Ja, omdat ik uit zijn voerbakje stond te eten. Maar er zaten nog heel veel brokjes in dat bakje, genoeg voor wel 5 keer jatten, dus hij reageerde wel heel erg overdreven. En toen heeft hij me achterna gezeten en toen gebeurde dat ongelukje, waar ik zelf ook erg van ben geschrokken. Maar als u maar weet dat ik het niet expres heb gedaan en dat het niet alleen mijn schuld was, heh?


De Boez:
Die herrie binnen? Dat was ik niet. Nee, weet ik echt helemaal niks van. Vaas gebroken, zegt u? Welke vaas? Hebben wij vazen dan? U zag mij met Wamy naar buiten komen vlak na de klap? Ja, dat is inderdaad wel erg raar want ik heb nergens iets van gemerkt, ik zweer het u....


..................


Wamy:
Bent u nog boos, mevrouw Katblad? Vond u het een mooie vaas? Kunt u hem niet meer lijmen? Nee?
Wel, het spijt me echt heel erg. Kunt u mij vergeven?
Nee, ik zal het nooit meer doen. Ja, wel brokjes jatten natuurlijk, maar geen grote vazen meer breken. Oh, u heeft niet meer van die grote vazen? Wel, dat komt dan mooi uit want dan valt er ook niks meer stuk te gooien, heh? Als u maar niet meer boos bent, want daar kan ik heel slecht tegen. Zand erover, zegt u? Zal ik u dan nog even helpen met de scherven op te vegen?

3 opmerkingen:

ina zei

Aaaach! Wamy zit echt beteuterd te kijken. Jammer van de vaas, maar Wamy heeft echt spijt, dat zie je zo.

Leen zei

Arme lieve onhandige onbegrepen Wamy...

Annemieke zei

Wamy kijkt een stuk schuldbewuster dan Boez!