Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 april 2011

Op haar oude dag!

Mevrouw Troy is geïnspireerd geraakt door de kunstjesmakerij van de anderen, en is op haar oude dag (deze zomer hoopt zij zeventien te worden) weer gaan gymnastieken op onze pergola. Mevrouw Katblad was daarover erg verbaasd, want mevrouw Troy had de bovenkant van de pergola al een paar jaar vermeden en hield zich hoofdzakelijk nog op de tafel bezig met haar rek- en strekoefeningen.
Mevrouw Troy zelf was ook wel verbaasd over haar plotselinge opwelling, maar genoot van het prachtige uitzicht op de Poort van de Hoftuin.
Maar ja, toen het tijd werd om weer af te dalen kwam zij erachter dat dit niet zo eenvoudig was als de klimpartij naar boven. Zij werd daarop behoorlijk nerveus.


Het duurde een hele poos voor zij een geschikte paal had gevonden om langs naar beneden te gaan, en tot die tijd liep zij nog vele rondjes en maakte daarbij af en toe zulke merkwaardige stapjes dat wij soms vreesden dat zij naar beneden zou kletteren. Maar dat gebeurde gelukkig niet, en even later kon zij zonder enig letsel in alle rust haar diner nuttigen.
Troy heeft ons niet laten weten of zij van plan is binnenkort weer op de pergola te gaan gymnastieken, en we wachten dat dus maar gewoon af.

2 opmerkingen:

Wilma zei

Mevrouw Troy heeft de lente in haar bol. Daar moet ze toch mee uitkijken hoor op haar leeftijd. Maar het is wel een leuk gezicht.

Anoniem zei

Een geweldige walrussnor heeft mevr.Troy,een portret-studie waard hoor.
Wat een kanjer.

Betty