Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 30 april 2011

Effe uitrusten....

Als mevrouw Katblad weer eens de planten anders heeft neergezet en de boel heeft opgepimpt, moet zij altijd wat foto's maken van de nieuwe opstelling. Wel, van de straat af zie je onze buitentafel bijna niet meer door al het groen! (Dit is geen geveltuin meer; dit is inpikken van hele stukken straat!) Maar het resultaat mag er wezen (vinden wij zelf) en onze haarfabrieken hebben zo weer zat schuilplekjes.

Andere haarfabrieken trouwens ook, want tijdens het kieken kregen wij opeens de stoute Wams (Wamy dus, heh?) in beeld!
Wat ligt hij hier heerlijk te slapen. En diep ook, want hij heeft niet eens in de gaten dat mevrouw Katblad voorbij loopt....Oh, pardon! Hebben wij hem toch wakker gemaakt.
Nee Wamzepams, we gaan alweer. Blijf maar lekker liggen en slaap maar fijn verder.
Wel, dat deed Wamy dan ook. Wie weet wat hij vandaag nu allemaal weer aan avonturen had beleefd en hoe uitgeput hij daarvan was geraakt!
Wamy sliep door tot de zon langzaam opschoof naar de gevels en hij in de schaduw kwam te liggen. En toen was het vast en zeker ook wel weer tijd om ergens brokjes te gaan jatten. Kun je trouwens ook erg moe van worden, dat alsmaar alle huizen binnen zien te dringen voor een paar hapjes voedsel, heh? Tja......

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een mooi plaatje van Wamy tussen die plantenpotten. En het geheel ziet er mooi uit mw Katblad!

Hans zei

Het bewijs van mijn stelling! Wamy is een lieverd.