Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 19 april 2011

Keuringsdienst

Wamy kwam even langs. Nee, hij had niets te vragen deze keer, en ook geen belangstelling voor het Poezenloket. Gewoon effe zitten op het tafeltje en de boel in de gaten houden. Zogenaamd.

Wasbeurt hoorde er natuurlijk ook bij, maar dat spreekt voor zich want daarvoor is het tafeltje immers ooit bedoeld geweest.
Wel, mevrouw Katblad liet zich niet bedotten.
Zij verzon een list, en trok zich terug in het halletje, waar Wamy haar dus niet kon zien. En nu maar rustig afwachten, heh?


Wel, erg lang hoefden wij dus niet te wachten. Zodra Wamy mevrouw K. niet meer zag zitten aan de tafel, stopte hij zijn zogenaamde wasbeurt en dook bliksemsnel door het Poezenloket naar binnen. Met drie sprongen zat hij met zijn snufferd in de bak met brokjes van de Boez......
Ja jochie, hebben we je toch mooi betrapt!
Wij vernamen trouwens laatst van het mens van Gabber (woont in de Parallelstraat tegenover de Steeg van Storm) dat Wamy ook regelmatig haar huis binnendringt, en wij nemen aan dat hij dan op zoek gaat naar de brokjes van de oude Gabber! Het moet toch niet gekker worden, wel? Wij krijgen zo langzamerhand de indruk dat Wamy ondertussen elk huis waarin een haarfabriek woont, in kaart heeft gebracht en van binnen onderzocht. Dat hij dus precies weet waar de voerbakjes staan in de hele Katbladbuurt en ook nog een stukje daarbuiten. Wamy, inspecteur van de Keuringsdienst van Brokjes (KvB dus)! Houdt uw ramen en deuren dicht, de inspectie van de KvB kan elk moment bij u langskomen!

4 opmerkingen:

ina zei

Volgens mij is hij bij ons nog niet geweest.

Jacq. zei

Wamy is een slimme jongen en best wel lief...

Hans zei

Dat is al heel wat positiever dan SvdB. Zo zie je maar Wamy. elk nadeel hep ze voordeel!

katja zei

Wamy ziet er uit alsof hij van iemand een klap op z'n bek heeft gehad...zou hij ook bij Simba naar binnen zijn geweest, die zie ik er wel voor aan de confrontaie aan te gaan...