Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 april 2011

Status aparte

U ziet hier Panda, lid van de partij Hof is Vol. En omdat hij ook daadwerkelijk vindt dat de hoftuin te vol wordt als er katten van buiten komen, doet hij erg zijn best deze vreemdelingen uit te zetten.
Nu heeft hij zijn ogen gericht op een haarfabriek die rustig een verkenningsrondje aan het maken is, en heel belangrijk snuffelwerk verricht. Wij wachten op de sprong van Panda. De aanval. De uitzetting. We wachten op een confrontatie met de niets vermoedende verkenner.En we kunnen wel blijven wachten tot we een ons wegen, want Panda durft het niet aan om deze jongen uit de Hoftuin te jagen. Het is namelijk Japekoppie die daar zo druk bezig is, en Japekop kun je maar beter met rust laten. Tenminste, zo denkt Panda erover. Er komt geen grom aan te pas, geen staaroffensief, geen klauwtje, niks. Panda blijft achter de bloembak zitten kijken en durft zich niet eens te laten zien.


Japekop maakt rustig zijn rondje af (staart helemaal links bij de stoelpoot) en verdwijnt vervolgens door de Poort naar de Katbladstraat. Japekop heeft een blijkbaar een status aparte. Hij mag in het Hof dan wel een vreemdeling zijn, een onbekende is hij zeker niet voor de Hofbewoners. Maar dat Panda hem laat gaan en niet aanvalt, dat vinden wij toch wel aanmerkelijk. Geen wonder dat Panda geen partijleider is geworden! Nu wachten wij nog op een ontmoeting tussen Japekop en Myo. In diezelfde tuin natuurlijk. Want hoe zou dat aflopen? Wij durven het u niet te voorspellen....

1 opmerking:

Hans zei

Ach, zo vol is het Hof ook weer niet. En Myo is diep zijn binnenste ook een lieve goeierd.