Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 23 april 2011

Waardeloze reportage

Oscar en de Boez hebben in de Parallelstraat een zeer interessante struik ontdekt. Deze struik heeft een rand met bruine blaadjes op eh...... een bepaalde hoogte, en dat is dus ook het speciale eraan. Beide reporters namen dan ook ruim de tijd voor hun onderzoek en sloegen tijdens het snuffelen nauwelijks een blaadje over.
Mevrouw Katblad restte niets anders dan te wachten tot de ventjes klaar waren met hun uitgebreide onderzoek en werd zelfs een tikje ongeduldig, iets wat natuurlijk helemaal geen zin heeft omdat dat niet helpt; de reporters kunnen daar echt geen rekening mee houden.


Oscar was als eerste klaar (maar was ook eerder begonnen) met het onderzoek en liep al flemende van de struik weg. U ziet op de foto hoe hij zijn bek vertrok en hoe stom dat hem stond. Schuin achter hem staat de Boez nog steeds te snuiven.
Beide reporters weigerden overigens verslag te doen van hun onderzoek, zodat wij nog steeds niet weten wat er nu zo bijzonder was aan de betreffende struik. Natuurlijk hebben wij wel zo onze vermoedens, maar we beschikken niet over het noodzakelijke bewijs, en daarom kunnen wij u dus ook niets bijzonders in deze melden. Dat weer leidt ons tot de conclusie dat onze reportage (die u nu leest) eigenlijk waardeloos is, maar dat is dus de schuld van onze twee jongste reporters. Daarmee willen wij zeggen dat het niet aan mevrouw Katblad heeft gelegen, en benadrukken dat graag omdat zij anders wellicht weer in de stress zal schieten, en daarmee schiet dus niemand wat op. Gelukkig hebben wij de Paasboodschappen binnen, en dat is een hele zorg minder....

5 opmerkingen:

Inge zei

Zo te zien hebben ze erg hun best gedaan....
Ze krijgen toch wel een lekker paasontbijtje morgen mevrouw Katblad?

Annemieke zei

Vrolijk pasen iedereen!

mevrouw K. zei

Gourmet niertjes en lever zijn opgediend en (gedeeltelijk) door de Boez geweigerd.... Verwende krengen zijn het!
Ook een vrolijk pasen natuurlijk!

Leen zei

Slechts één antwoord mogelijk: Bollewangen.

de redactie zei

U mag nooit meer raden, Leen!