Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 20 april 2011

Nummertje trekken!

Charl:
Mevrouw Katblad, mag ik u iets vragen?
U weet dat mijn mens al een poosje weg is, toch? Ja, en daarom komt u ons ons eten geven, dat klopt. Weet u waar zij is? Oh, zij ligt in het ziekenhuis dus. Is het ernstig? Ja?

Wel, Ollie en ik voelen ons een beetje eenzaam nu. Vooral Ollie natuurlijk, want ik kan nog naar u toekomen maar hij doet dat niet. Ja, ik vind het erg prettig dat ik zo nu en dan bij u kan binnenlopen, al vindt mijn moeder (mevrouw Troy - red.) dat helaas minder geslaagd. Maar als zij boven op bed ligt te dutten, heeft ze niet eens in de gaten dat ik op bezoek kom, toch? Daarom ja. Wel, dan had ik nog een vraagje aan u. U ziet mijn vacht? Inderdaad ja, mijn fabriek werkt op volle toeren en ik krijg het in mijn eentje allemaal niet meer voor elkaar. Dus kunt u mij helpen alstublieft? Ja, heeft u even tijd daarvoor?

Wel, dat was hard nodig, niet? Ja, het lucht ontzettend op want al die losse haren zaten me behoorlijk dwars. Het weer, heh? Die warmte inderdaad, en daardoor gaat mijn fabriek in een hogere versnelling en kan ik het zelf niet meer bijhouden.
Kunnen we gelijk een afspraak maken voor de volgende beurt? Wat dacht u van vanmiddag? Oh, morgen lijkt u beter? Wel, dan houden we het op morgen, maar dan liever wat eerder in de ochtend. Ja, voor negenen alstublieft, anders slaat het zo'n gat in de dag en kom ik nergens anders meer aan toe.
Heeft u het genoteerd in uw agenda? Hoezo moet ik een nummertje trekken? Ach natuurlijk, de anderen hebben hetzelfde probleem dus. Behalve Cera, zegt u? Hoe dat zo? Weet u ook niet? Ander soort vacht? Ja, Cera is een bijzondere poes, dat heb ik altijd al gevonden....

4 opmerkingen:

katja zei

Wow ! Komt dat hele bakje haar van Charli af ?!
(Sterkte met/voor de buurvrouw trouwens)

ina zei

Dat was inderdaad nodig, zeg!

Annemieke zei

Sterkte voor het mens van Ollie en Charli!

En die van ons zijn ook haar aan het overproduceren.

Hans zei

Garfield heeft ook ooit zo een poetsbeurt van Jon gehad. Waarop Jon uitriep: What have I to do with al this hair!

Garfiel gaf het logische antwoord: Make yourself another cat!.