Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 26 april 2011

Hele wolken stof

Iwan:
Mevrouw Katblad, mag ik even uw aandacht? U vindt dat ik er vreemd uitzie? Nee, u had mij zo niet mogen fotograferen. Ik kwam ook niet voor een foto maar om met u te praten, en dan zou u mij eventueel ondertussen ook kunnen aaien bijvoorbeeld. Ja, bovenop mijn kop vind ik altijd erg lekker maar mijn rug mag ook wel even worden gedaan, zeg maar. Stof in mijn vacht, zegt u? Hele wolken komen eruit? Weet u hoe dat komt? Wacht even, dan doe ik een kleine demonstratie.


Zo dus, heh? Maar dan natuurlijk het liefst in een hoop zand.
Wacht even, dan kom ik weer naar u toe.


Heeft u gehoord van mijn operatie? Dat ze mijn kiezen hebben gestolen? Ja, ik kan er nog steeds niet over uit en voel me diep, diep beledigd. Teleurgesteld ben ik inderdaad ook, erg zwaar ja, want mijn mensen wisten er vanaf en hebben het niet tegengegaan.
U vindt mij smalle kaakjes hebben gekregen? Wel, dat kan dus wel kloppen, maar ik ben ook erg afgevallen en je kunt nu met gemak mijn ribben voelen. Wilt u even proberen? Ja, voel maar. En?
U vindt dat ik wat klagerig overkom? Wel, ik heb ook meer dan wie dan ook het recht om te klagen, dacht ik zo! Maar als u er niet tegen kunt, gaat u maar weer.
Ja, nog een paar aaien is eigenlijk een beter idee. Klopjes geven ook, dan slaat u gelijk dat stof er weer uit. Hele wolken, heh? Ja, gelukkig kun je zonder kiezen ook gewoon lekker over straat rollen, daar heeft u helemaal gelijk in. Nog even mijn kop dan maar? Bovenop graag, ja.....

6 opmerkingen:

ina zei

Ja, Iwan heeft een smal bekkie gekregen door het verlies van zijn kiezen; hij lijkt wel een oude man die zijn kunstgebit niet in heeft.

Annemieke zei

He Iwan,
Tijd niet gezien. je bent inderdaad dun geworden (zeg maar mager). Hopelijk gaat het inmiddels wel beter me je en word je weer snel je iets bollere zelf.

de fotograaf zei

@ina: wij hadden dezelfde associatie maar durfden dat echt niet tegen hem te zeggen....

Hans zei

Het smalle koppie doet laten zien datr hij inderdaad genetisch verwant aan de civetkat is.

Hannah and Maxi zei

Hallo Iwan!!!!!!!!!!!!!!!
we love you!!!!!!!!!!!!
looking good!!!!!!!!!!!!!!
love from Hannah and Maxi, Wellington.
ps, enjoy the sun, it is winter here now!

Jacq. zei

Je blijft een kanjer hoor, mooie Iwan!