Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 19 april 2011

Verhaaltje voor het slapen gaan.....

Mevrouw Katblad zit voor het raam en kijkt naar buiten. Daar ziet zij Oscar een dutje doen. Hij ligt in de schaduw want het is warm. Wat ligt hij daar lief heh? Ja, Os is een lieve poes. En daarom gaat mevrouw Katblad even naar buiten om hem een aai te geven.
Maar wat is dat? Oscar ligt bovenop een plant! En omdat Os een beetje zwaar is, drukt hij de plant helemaal plat! Dat vindt mevrouw Katblad niet zo leuk, want nu wil de plant misschien niet verder groeien en komen er geen mooie, blauwe bloemetjes in!
"Oscar, jij mag daar niet liggen!", roept mevrouw Katblad. En dan wordt Oscar wakker.


Oscar staat op en rekt zich uit. Hij vindt het jammer dat mevrouw Katblad boos op hem is. Waarom mag hij niet op de plant liggen? De plant gaat toch niet stuk als hij daar slaapt? Nee, de plant wordt gewoon een beetje plat en dat is helemaal niet erg!

Dan springt Os toch maar van de plant af. Nee, Os vindt het niet leuk als mevrouw Katblad boos op hem is. En daarom gaat hij een stukje verderop in de schaduw liggen om nog wat verder te slapen. Gewoon op de straat. En de straat is erg hard, dus Oscar ligt daar niet zo lekker.
Mevrouw Katblad kijkt nog even naar de plant. Ja, die is wel erg plat geworden op de plek waar Oscar heeft gelegen.
Dan gaat mevrouw Katblad weer naar binnen toe omdat ze nog een verhaaltje moet maken voor het Katblad. Maar eerst gaat ze nog een kopje koffie maken in de keuken.
Maar wat is dat nu weer?
Terwijl mevrouw Katblad haar kopje koffie aan het drinken was, is Oscar weer op de plant gaan liggen! Ach, die stoute Oscar toch!
Maar wat ligt hij daar toch mooi en lief....
Mevrouw Katblad kan niet boos worden op zo'n mooie, lieve kat. En daarom mag Oscar er blijven liggen. En als Os klaar is met slapen, dan komt het wel weer goed met de plant. Dag Os! Ga maar lekker verder slapen! En droom maar lekker hoor! Dag mooie, lieve Os!

4 opmerkingen:

Inge zei

Oscar is toch geen Dikkie Dik?!? :)

mevrouw K. zei

Ah, u heeft het begrepen! Al aan uw kleuters voorgelezen?

Jacq. zei

Wat is ie toch lief!!! Kan me voorstellen dat je hem daar gewoon laat liggen.

katja zei

De geveltuin staat er prachtig bij, ik kan me voorstellen dat Dikkie Dik, pardon, Oscar dat een lekker plekje vindt.