Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 1 april 2011

Wachten op je vriendje

Oscar ligt de hele dag op wacht op het tafeltje voor ons raam. Het is gewoon hartverscheurend. Af en toe komt hij naar binnen voor een paar snelle brokjes, soms zit hij even op een stoel naast mevrouw Katblad en geeft hij haar - klaaglijk mauwend - alsmaar kopjes, maar dan gaat hij weer naar het tafeltje en blijft daar uren liggen. De pootjes strekken doet hij maar een enkele keer, en 's avonds, als het donker wordt, gaat hij braaf naar huis.
Het kan niet anders of Oscar mist de Boez ontzettend, zijn allerbeste vriendje. Ons hart breekt....

Gisteren hebben we werderom in een groot gebied flyers in de brievenbussen gestopt. Een woonbootbewoner meldde ons dat er een kat voorbij was gedreven in de gracht, maar dat bleek Schneider geweest te zijn, een paar dagen terug. Verder kregen wij diverse telefoontjes uit heel Leiden, maar steeds bleek het om andere katten te gaan, ook zwart-wit en hongerig ronddwalend. Wij springen geen gat in de lucht meer als er iemand belt omdat hij/zij ergens de Boez gezien meent te hebben. Eerst met eigen ogen zien; er zijn zoveel van dat soort katten als je erop gaat letten. We willen zekerheid. We willen die ene met die grote ogen, met die prachtige eyeliner rond zijn kijkers, met die dikke staart, met dat witte nekkie..., maar hij blijft onvindbaar.
Een nieuwe dag is aangebroken. De stad ruist weer van het verkeer, de mensen, machines. Er ergens, tussen al dat lawaai, moet de Boez zijn. Weggekropen misschien, en hongerig. Bang en alleen....

6 opmerkingen:

Leen zei

Die onzekerheid is het ergst. Dat je niet weet wat er gebeurd is. En doemgedachten die 's nachts opduiken. Sterkte, mevrouw Katblad! We leven met u mee.

Sandra en Skyler zei

Elke dag kijk ik 2 of 3 keer of er al nieuws is over de Boez.
We duimen vanuit Leiderdorp heel hard dat hij snel en ongedeerd weer thuis komt.
Veel sterkte!

Anoniem zei

Dertig jaar en 7 poezen verder en wanhoop als er één dagen weg was, is mijn ervaring dat een poes in nood als opportunist hulp zoekt en bij zinnen gekomen terugkeert op het honk bij leven en welzijn.
Dit is een vreselijke tijd voor jullie allemaal en Mevr.K en Oscar,
die er zoveel weet van hebben, in het bijzonder.
We blijven aanpoten en duimen voor
de Boez en jullie
Mumu en Betty

ina zei

Moed houden, Annemarie, een van de katten van mijn dochter Karin zat na 3 weken afwezigheid ineens 's morgens weer in de kamer op de bank.

Trudi zei

Annemarie is het een idee om een speurhond in de hand te nemen........
Lijkt met niet iets van Boez om niets van zich te laten horen, zien.
Heel veel sterkte!
Liefs Trudi

Trudi zei

Annemarie misschien kan een tweet doen uitgaan, dat kan via de computer. Ik zag dat de kattenmand actief is
http://twitpic.com/photos/kattenmand
Dus ff twitteren, wie weet!