Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 28 april 2011

Niet spectaculair genoeg...

Ha, daar hebben we Igor weer eens. Lekker hoog en droog zeg maar, en hij ziet iets spannends. Ja, want als wij hem roepen reageert hij niet maar blijft strak in één bepaalde richting staren. Eerst denken wij dat hij misschien de kleine Borderliner in zijn tuin ziet zitten, maar helaas kunnen wij niet over de tuinmuur heenkijken. Maar net als we weer weg willen lopen, zien we opeens iets op het dak bewegen.

Aha! Jongeman Boezelmans! Nee, nu snappen we waarom Igor echt niet onze richting uit wilde kijken, want Boez is natuurlijk veel spannender dan een rare mevrouw met camera die een beetje stom naar je staat te roepen.
Voor u niet goed zichtbaar, maar de Boez staat de Poort door te kijken. Niet die één die naar de Katbladstraat gaat, maar die naar Iwan's straat dus.
Een moment later springt Boez over naar het balkon van de buurman aan de andere kant van deze Poort, voor het raam (wat u nog net wel ziet) langs.


Daar dus. Ja, leuk om over die rand heen te hangen; katten doen dat graag. Een wonder dat ze niet vaker naar beneden donderen, maar dat zal wel een goede reden hebben. Ooit wel eens gehoord van een haarfabriek met hoogtevrees? Zo ja, dan horen wij dat graag!Of Igor nog wel naar je kijkt, Boez? Want je slooft je zeker niet voor niets uit, wel?
Nee, Igor is uit zicht. Je kunstjes waren blijkbaar voor hem niet spectaculair genoeg. Jammer, want nu heb je behalve mevrouw Katblad geen publiek meer, heh? En zij gaat nu terug naar de redactie. Ga je hier blijven of hoe zit het?

Wel, Boez ging mee terug, want kunstjes doen zonder dat er iemand naar je kijkt is minder leuk.
Cera wacht hem op in de Katbladstraat. Nee, voor geen goud gaat zij nu door de Poort naar de Hoftuin, want Panda en Harremans zijn aan het tuinieren (of iets wat er op lijkt), en Cera heeft beslist geen zin in een pak slaag. Maar ze is wel zo lief om al die tijd te blijven wachten op de terugkomst van Boez en mevrouw Katblad, heh? Ja, Cera is een schatje! Maar dat wist u natuurlijk allang.

3 opmerkingen:

Inge zei

Cera is zo'n prachtig lief poesje!

Hans zei

Wat is Igor toch mooi!
Net even gebeld met de baasjes van Mees, het gaat weer prima met hem!Hij heeft g-een trauma over gehouden aan het avontuur.

Dennis zei

Hoor Igor bijna elke ochtend nu onder mijn slaapkamer raam zitten. Hij zit dan volgens mij naar Myo te roepen :)