Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 8 april 2011

Ieder zijn eigen hobby

Gizmo is weer heel gelukkig nu haar mens na een vakantie van wel twee weken weer thuis is, en dat haar dagelijkse wandelingetjes met mens weer zijn hervat.
Zo kwamen zij gisteren dus beiden langs de redactie, waar Gizmo vervolgens helemaal opging in het besnuffelen van een fietstas van ons bezoek. Ja, fietstassen zijn altijd heel interessant voor haarfabrieken, en moeten daarom ook zorgvuldig worden geïnspecteerd....Omdat Miss Giz het zo druk had met de tassen, bemoeide haar mens zich maar even met Oscar. Mens had namelijk een erg leuk kronkeltakje, en Os had wel zin in een spelletje. En zodoende werd het een vrolijke boel rond onze buitentafel.

Ja, want ook Japekoppie liet zich verleiden mee te spelen, en dat is op zich erg bijzonder; hij heeft daar normaal gesproken nooit zo'n trek in, vooral niet als het een groepsgebeuren wordt. Japekop is namelijk nogal introvert en erg op zichzelf, en houdt zich het liefst bezig met serieuze zaken zoals zijn dagelijkse rondes, verkenningstochten (met markerings-activiteiten uiteraard), en het voorproeven van etenswaren. Maar dat terzijde.
Terwijl de jongens druk waren met dat leuke kronkeltakje, was Gizmo (blijkbaar klaar met de fietstassen) op de buur-pergola geklommen. Misschien deed ze dat wel om de aandacht te trekken, en als dat zo is dan slaagde ze daar in elk geval in. Mevrouw Katblad fotografeert namelijk graag haarfabrieken die op welke pergola dan ook klimmen; wij weten alleen niet waarom en laten haar maar haar gang gaan. Giz liet ons zien hoe goed zij is in de "pergola-hordenloop", en zij deed dat niet alleen zeer behendig maar ook nog eens razendsnel.


Onze buurkat Charli deed trouwens ook nog een poging om mee te doen met het takjesspel, maar helaas zat zijn kattenluik dicht.

De Boez was niet aanwezig tijdens dit kleine buitenfeestje. Waarschijnlijk was hij net het dak op, maar het kan ook zijn dat hij net een dutje lag te doen doordat hij vermoeid was geraakt door zijn pogingen (eerder op de dag) om het snelheidsrecord traplopen te verbeteren. En zo heeft iedere haarfabriek toch maar mooi zijn eigen hobby's, heh? Ja, zo is het maar net.

2 opmerkingen:

ina zei

Lijkt het maar zo of zitten de open/dicht schuifjes van Charli's kattenluik echt aan de buitenkant?

de fotograaf zei

Het lijkt gelukkig maar zo! (Wij zijn speciaal voor u even wezen controleren.....)