Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 april 2011

Kattentrap!

Beste mw Katblad,

Hier schrijft het mens van Wamy.
Ik heb het kaartje van Boez ontvangen, wat erg dat hij vermist is! Ik hou mijn ogen open en hoop dat hij snel terug keert. Ik geef zelf heel erg veel om mijn liefste kattepoesies en weet hoe het is om in angst te zitten over zo'n verdwenen beestje :( Zelf zat ik tot vandaag ook erg in over Wamy, ik heb hem namelijk al een dag of 4 niet gezien. Ik was zeer verblijd te lezen dat de terreur van de buurt gisteren nog bij u voor het raam gesignaleerd is! Het is de aller liefste kat die ik ooit heb gehad, ik begrijp dus niet zo goed waarom m'n ventje zo negatief staat in uw verhalen.
Graag zou ik hem weer een stevige aai over zijn koppie geven want ik mis hem erg. Ik heb de deugniet al bij verschillende personen binnen gezien, wat voor mij geen probleem is (en ik hoop voor de mensen waar hij binnen zit ook niet), maar ik zou het op prijs stellen dat hij s'avonds gewoon weer buiten gezet wordt. Wamy weet op een of andere manier van het dak achter mijn huis de straat op te komen. Ik heb geen kattenluik in mijn voordeur, dus moet de deur open doen om hem binnen te laten. Dit weet hij heel goed want ik kan hem horen miauwen als hij er in wil. Wanneer hij al 4 dagen niet langs is gekomen ben ik altijd bang dat hij omkomt van de honger, maar op de foto ziet hij er nog goed uit. Gelieve die boef niet voeren ook al is hij er toe in staat het uit de bakjes van uw eigen kat te harken. Zijn moeder Poeki is ook erg ongerust, en wil haar zoon ook graag weer zien.

Heel veel sterkte met Boez!

Met vriendelijke groet,

Mens van Poeki & Wamy


Best mens van Wamy (en Poeki),
Eerstens bedankt voor uw goede wensen m.b.t. de Boez. Ja, als je kat niet terug naar huis komt is dat heel erg naar en verontrustend.....
Wamy was vanochtend in de tuinen achter de Muizentuin, want wij kregen een telefoontje dat daar de Boez gezien zou zijn en dat bleek dus Wamy te zijn. Hij gaat graag naar het balkon van Gizmo en Sonny om daar te boel op stelten te zetten. Vanmiddag heeft uw kleine brutaaltje bij ons voor de redactie liggen slapen op een plantentafeltje. Hij is ook een paar keer vergeefs door het Poezenloket naar binnen gedrongen om in onze keuken brokjes te stelen. Maar een volgende keer, toen wij even niet opletten, is het hem wel gelukt om een paar happen te scoren. Wij kunnen dat helaas niet voorkomen; Wamy weet heel slim zijn moment af te wachten, en wij, op onze beurt, willen niet onze ramen dichthouden omdat Wamy zo'n vreselijke trek heeft! Waar hij nog meer naar binnen sluipt weten we niet, maar blijkbaar vindt hij het een sport om bij heel veel kattenbezitters in de Katbladstraat (en waarschijnlijk ook elders) bij te snacken, en doet dat via een open raam of kattenluik.
Wanneer u trouwens tussen de regels doorleest, kunt u concluderen dat wij allemaal, ondanks zijn pesterijtjes en zeer onhandige manier van contact maken met andere haarfabrieken, zeer op Wamy gesteld zijn. Hij kan daarom ook nooit de Schrik van de Buurt worden; Wamy is te aandoenlijk en in het geheel niet kwaadaardig..... Wanneer u de verhalen leest over Bel de Franskat, die echt de Schrik van de Buurt was, wordt het u misschien duidelijk dat veel katten zich thuis bij hun mens soms anders gedragen dan buiten, tegenover hun soortgenoten. Bel was een vechter en een echt gevaar voor de anderen, Wamy is af en toe lekker lastig en brutaal. Zo heeft elke haarfabriek weer een andere functie in de grote groep stadskatten in een kleine buurt; een taakverdeling moet er nou eenmaal wezen.
Wat betreft het niet naar huis terug kunnen komen van Wamy hebben wij voor u een tip.
Misschien kunt u in overleg met de mensen van Oscar (die niet weet hoe van datzelfde dak af te komen) een constructie maken in de Steeg van Storm waarlangs zij beiden naar beneden en boven kunnen gaan?


Op Google vonden wij deze, maar er bestaan de meest fantastische ontwerpen van kattentrappen waarlangs uw kat met gemak naar huis kan terugkeren om daar zijn eigen voerbakje te ledigen of om 's avonds gezellig bij u op de bank te kruipen.
Overigens, Wamy stilt zijn honger niet alleen bij andere mensen maar trekt ook regelmatig vuilniszakken open en eet dan misschien dingen die minder goed voor hem zijn....


Wij wensen u veel sterkte en succes toe!
En ja, wij hopen dat wij heel spoedig kunnen berichten hoe Wamy de Boez weer mept en omgekeerd. Ze zijn allemaal onmisbaar, onze haarfabrieken....

4 opmerkingen:

katja zei

Nog veel meer kattentrappen en ladders: http://catladder.blogspot.com/

Inge zei

http://catladder.blogspot.com/

Ik kan deze site van harte aanbevelen om ideeen op te doen voor katten trappen en liften:)

Ik vind Wamy ook een erg leuk ventje!

katja zei

:-) Ja, leuke site is dat hè?

En Wamy is inderdaad ook leuk, best jammer voor hem dat hij nooit mee mag spelen van de 'anderen', maar wie weet krijgt hij ooit nog eens door hoe hij het wél aan moet pakken.

Zoe zei

..ook van de mensen van Zoe: sterkte! Het is inderdaad vreselijk als er iets met onze haarfabrieken gebeurt, en ik hoop dat de Boez alleen maar bezig is een nieuwe beurt te ontdekken, voor dat hij snel terug naar huis komt.