Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 18 april 2011

Tevreden

Als het mens van Sonny een wandelingetje gaat maken met Miss Gizz, gaat hij een dutje doen in de vensterbank. Zelf gaat hij liever niet zo ver van huis, want het verkeer maakt hem angstig en bovendien moet hij na 3 1/2 maand nog steeds een beetje wennen aan zijn nieuwe omgeving, en dan vooral aan het buitengebeuren natuurlijk. Wel heeft Sonny al een keer met zijn snufferd boven het Gevaarlijke Water gehangen, iets wat zijn mens niet zo prettig vond.

Maar als mens en Gizmo dus van huis zijn, ligt Sonny daar voor het raam te wachten tot zij terugkomen. En het mens hoeft maar even voor de deur met haar sleutelbos te rammelen of Sonny opent zijn oogjes en ontvangt hen met veel enthousiasme. Om te vieren dat ze weer allemaal samen zijn, worden er snoepstokjes uitgedeeld, en dan is het dus feest! Nee, Sonny mag dan nog niet mee uit wandelen willen, hij is wel een tevreden, blije kat!

5 opmerkingen:

Inge zei

Wat is hij toch cute!

Jacq. zei

Wat is hij aan het genieten, leuk!

Wilma zei

Lekker ding!

Hans zei

Wat een heerlijk plaatje!
Ik hoop voor hem dat Giz nog lang weggeweest is. Die van mij, en zeker Poema, kunnen ook zo heerlijk genieten van de zon!

Annemieke zei

Ik word jaloers! Wat ligt ie daar lekker!