Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 13 april 2011

Normaal of niet?

Boez is nog steeds niet helemaal "normaal", zeg maar. Toen hij laatst in de Hoftuin was, heeft hij zich geruime tijd zitten vermaken met het kauwen op gras, of eigenlijk meer op een soort stro-achtige uitsteekseltjes.

Nu eten haarfabrieken natuurlijk wel vaker gras (en dat heeft dan weer te maken met de afvoer van afgedankte haren), maar deze keer duurde het zo lang, dat gekauw, dat mevrouw Katblad maar besloot Boez achter te laten in de Hoftuin.
Vervolgens bleef de jonge reporter nog wel een uur weg. Het is niet gezegd dat hij al die tijd op die plek heeft zitten kauwen, maar het zou zomaar kunnen. En in dat geval is hij dus bij lange na nog niet hersteld van wat hem dan ook maar mankeert. We hebben besloten het nog even aan te zien. Want misschien is er wel helemaal niks aan de hand, dat zou namelijk ook zomaar kunnen. Tot zover deze oprisping van mevrouw K.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Oprispingen van Mevrouw K en Boez?
Misschien ruikt hij wel karton /
droge gras....
Er wordt wat af gepiekerd door de hele familie en lezers

Betty

Hans zei

In stroachtige uitsteekseltjes van dood gras zit een (gif)stof, cumarine, die hooi de bekende toffeegeur geeft. Heeft een beetje het effect van kattekruid! Misschien vond ie dat lekker!

Hans zei

Eigenlijk zeg ik het fout. Dat vond ie zeker lekker! Er is een gras, reukgras of toffegras, waar we als kind op kauwden vanwege de smaak en de kalmerende werking (. . . ). Helaas kan dat niet goed tegen vervuiling en is het dus zeldzaam geworden in het westen van ons land.

mevrouw K. zei

O ja! Mevrouw K. kauwde vroeger ook altijd op die heerlijke strootjes! En wist niet eens waarom! (Nu dus wel...)