Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 5 april 2011

Jongens (meiden), heel erg bedankt!

De redactie (en in het bijzonder mevrouw Katblad) wil graag alle lezers, vrienden, vriendinnen en buren bedanken voor hun support en hulp (posters ophangen, adressen bezoeken etc.) tijdens de verdwijning van de Boez. Het was hartverwarmend om de vele troostende en opbeurende mails en reacties te lezen en te weten dat er zoveel mensen met ons meeleefden. Echt heel ontroerend; het hield ons op de been en zodoende konden wij het Katblad elke dag toch weer van berichten voorzien....

Wat betreft al het gedoe rond de chips, het "lezen" ervan (of niet) door de verschillende instanties als zij ergens een dood dier vinden, het doorgeven van deze gegevens (of dus juist niet), de onoverzichtelijkheid van de diverse databases waarin deze chipnummers zijn opgenomen, daar zijn wij nog niet mee klaar. Ondanks dat men verklaart volgens de regels te werk te gaan, hebben wij inmiddels ernstige twijfels gekregen over deze verklaringen; wij hebben ondertussen genoeg verhalen gehoord die het tegendeel bewijzen. Dit muisje krijgt dus zeker nog een staartje.

1 opmerking:

Trees zei

Ja, wat heeft een chip voor nut, als ze niet gelezen worden?
Jaren geleden zag ik in onze toenmalige woonplaats Roelofarendsveen, op zaterdag een kat langs de weg liggen.
Ben gaan bellen, gemeente was niet bereikbaar.Zijn hem uiteindelijk in Oegstgeest bij een vogelopvang wezen brengen.
Hij had een chip en die mensen zijn in kennis gesteld (waren op dat moment op vakantie) maar hebben hem later opgehaald.
De andere week heb ik bij de gemeentewerkplaats gevraagd, of er op chip gecontroleerd werd, als een kat door hun opgehaald wordt en het antwoord was: NEE.
Was toen gemeente Alkemade, nu Kaag en Braassem.
Weet niet of het daar nu nog zo gaat, woon er niet meer.
Betwijfel of het veranderd is.
Maar het klopt natuurlijk niet.

Eigenlijk zou het controleren landelijk verplicht moeten zijn.
Ik wens je veel succes met je actie om het te veranderen.

Groetjes,
Trees