Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 29 april 2011

Gewoon voor de lol

Oscar had zich verstopt en de Boez moest hem gaan zoeken. Dit speelde zich af in de Kruidentuin. Maar Os had zich zo diep in de Nepeta weggedoken dat Boez hem niet kon ontdekken. Tenminste, zo leek het, want van haarfabrieken weet je nooit precies waar ze nou mee bezig zijn, en soms schiet ons denkvermogen te kort. Dus laten we het er maar op houden dat ze verstoppertje speelden, heh? En wat gaan we dan op de volgende foto zien?
Wel, we zien hier dat de Os dus overeind kwam om hard "boeh" of zoiets te roepen, maar nu zat de Boez weer weggedoken achter een bosje onkruid!
En ja, dit ging een poosje zo door tot de Boez uiteindelijk weg rende en Oscar hem inhaalde en bovenop hem sprong. Dit hoort dan weer niet bij verstoppertje (zoals wij het kennen), maar leuk om te zien was het wel! En ze hadden een hoop lol en daar gaat het tenslotte om, heh?
De Nepeta staat op deze plek trouwens erg hoog. Mevrouw Katblad overweegt het een beetje te gaan snoeien en wat takjes mee naar huis te nemen. Gewoon om te kijken wat er gebeurt dus. En ook voor de lol, ja!

Geen opmerkingen: