Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 3 april 2011

Een blije poes met handicap

Op dit katje werden wij door buurtbewoners (overkant gevaarlijke weg) al een aantal keren geattendeerd.
Maar onze trouwe lezers zien natuurlijk direct dat het niet de Boez is.
Dat wordt nog eens extra duidelijk als je hem ziet lopen (wat wij u helaas niet kunnen tonen), want dit beestje is gehandicapt en maakt steeds erg merkwaardige hupjes.

Maar ondanks zijn mankheid is dit poezenbeest een heel blije kat. Een maal vriendelijk toegesproken gaat hij direct op zijn rug om geaaid te worden. En als je op zijn subtiele verzoek ingaat, kom je bijna niet meer van hem af want hij blijft je achterna hinken en om je heen hobbelen.Misschien werd hij aangereden toen hij de gevaarlijke weg wilde oversteken en loopt hij daarom zo moeilijk? Wij weten het niet. In elk geval komt hij niet meer zijn straat uit en blijft hij best wel een eindje van de gevaarlijke weg vandaan. We zullen hem vast nog wel regelmatig tegenkomen, deze blije poes....

1 opmerking:

ina zei

Ik heb hem ook een keer ontmoet, hij is inderdaad erg lief en blij; ik denk niet dat hij zelf last heeft van zijn handicap.