Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 1 april 2011

Gemeente ontkent.....

Via een journalist van het Leidsch Dagblad die (naar aanleiding van onze mail) wat info heeft ingewonnen bij verschillende instanties (dierenambulance en gemeente), zou de gemeentereiniging alle (dode) katten controleren op een chip en beschikken zij over een chipreader.
Graag horen wij van u als u andere ervaringen heeft!

1 opmerking:

ina zei

Ik heb ook gehoord dat sommige gemeentereinigers het teveel werk vinden om bij gevonden dode dieren de chip af te lezen. Toen onze Boris zoek was ben ik naar de gemeentereiniging gegaan en heb geeist dat ik in de bak met dode (bevroren) dieren mocht kijken. Na veel aandringen mocht dat, maar toen bleek de bak net geleegd te zijn. Een medewerkster van de dierenambulance heeft mij verteld dat zij tegenwoordig ook uitrijden om dode gevonden dieren op te halen, omdat de gemeente de chip niet altijd afleest.
Ik hoop dat hier iets aan gedaan wordt, het sturen van een brief naar de gemeenteraad is een goed idee, beter dan opbellen; een brief MOET behandeld worden, terwijl een telefoontje
"verdwijnt".