Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 april 2011

Ernstig incident

Gisteravond heeft kat J. (seniorverslaggever en voorproever) het bord waarvan mevrouw K. zat te eten uit haar handen geslagen.
Het bord viel op de grond en spatte uiteen, de stukjes pasta, gehakt, kaas en spinazie lagen verspreid over bank en vloer.
Direct na het incident kwam mevrouw T.T. (moeder van kat J.) kijken of er wat te halen viel, en zij begon snel met het aflebberen van de grootste scherf.

Mevrouw K. was heel erg boos, dat zult u begrijpen. Brullend (en scheldend) zocht zij de dader op, die ondertussen (geschrokken van zijn eigen domme actie) snel onder de grote tafel was gedoken.J. verklaarde dat hij in paniek was geraakt toen hij zag dat het bord bijna leeg was terwijl hij nog geen fliebertje had mogen ontvangen van die stukjes verschrikkelijk lekkere, italiaanse kaas die bovenop de pasta hadden gelegen. Hij was bang dat zijn mens hem was vergeten en had in een reflex geprobeerd zichzelf te bedienen voor het te laat was. Er had echter zoveel kracht achter deze reflex gezeten dat hij daarbij dus per ongeluk het bord uit de handen van mevrouw K. had geslagen.

De zaak is nog dezelfde avond voorgekomen.
De hoofdredacteur koos partij voor kat J. De seniorverslaggever had immers al zolang zitten wachten op zijn fliebertje, had bovendien gezien dat het eind van de maaltijd in zicht kwam en dus was het logisch dat hij in paniek was geraakt, aldus de Hoofdredacteur.
J. werd met algemene stemmen (min één) vrijgesproken en de schade was geheel voor rekening van mevrouw K. Tevens werd bepaald dat de maaltijd vanavond over moet worden gedaan, en dat kat J. dan, voordat mevrouw K. nog maar aan het bord heeft geroken, zijn fliebertje moet krijgen. Ook werd bepaald dat J. tijdens de maaltijd ook nog recht heeft op enkele fliebertjes, hoe klein dan ook.
Mevrouw K. mag niet in hoger beroep.
Namens de voltallige redactie,
de Hoofdredacteur.

5 opmerkingen:

ina zei

Nou nou, de hoofdredacteur wekt wel de schijn van partijdigheid. U had deze rechter kunnen wraken, mevrouw Katblad. Gelukkig was uw bord bijna leeg, zodat de schade niet zo heel groot was.

Annemieke zei

Jammer van het bord en de laatste restjes! Hopelijk gaat het vandaag beter als Jape K. van te voren al mag voorproeven.

sandrazz zei

hahahaha, nou mevrouw Katblad, zo blijkt maar weer dat u bij de katten woont in plaats van andersom :-)

Hans zei

Ik zie dat er gebruikt wordt van initialen! Kat J.

Ja zo lust ik ze ook. In de jaren '70 was er een verslaggever, Apollo Henkie, die beschuldigd werd van spionoge voor Rusland (echt waar!). Hij kwam in de media als Henk T. In de KRO-gids, waar ik toen op gebonneerd was, kwamen foto's van mogelijke medeplichtigen: André van D. en de Zangeres zonder N.
Dat doet me denken aan de verdachte Kat J.

katja zei

Gezien verdachte J.'s opdringerige gedrag tijdens de meeste maaltijden aan tafel (o.a. het trekken met zijn klauw aan Mw. Katblads elleboog) is het ook vragen om ongelukken om met het bord in de hand (voor de tv ?) de maaltijd te nuttigen...

Ikzelf doe niet anders, daar ik niet eens een eettafel bezit, maar goed, mijn katten beperken zich tijdens het 'bedelen' dan ook tot het smachtend naar de fliebertjes kijken.