Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 12 april 2011

Eigen willetje...

Eindelijk hebben wij Lotje (huisgenote van Iwan, Igor, Caja en Bonya) eens buiten mogen fotograferen. Zij vluchtte het dak op nadat zij op brute wijze (tijdens het zonnen en bleken van haar vacht op het balkon) door haar mens werd gestoord middels een aaipartij, waarop zij blijkbaar helemaal niet had liggen wachten. In elk geval sprong Lot op de schoorsteen, waar haar mens lekker niet meer bij haar kon (te korte armen en bovendien te gevaarlijk).

Lotje maakte vervolgens een klein rondje over het dak, maar keerde toen weer terug bij de schoorsteen om aldaar nog even te genieten van het uitzicht op de Hoftuin.

Uit deze korte geschiedenis die wij mochten aanschouwen, kunnen wij voorzichtig afleiden dat Lot een eigen willetje heeft en zelf de momenten wil bepalen waarop zij de genegenheid van haar mens wenst te ontvangen. Maar dit is op zich natuurlijk niet echt bijzonder nieuws.

5 opmerkingen:

ina zei

Dat Lot een eigen willetje heeft is een understatement.
ZIJ bepaalt wanneer er geaaid wordt, en dat is niet vaak. Heel soms mag het even en dan geniet ze er enorm van.
Ze had trouwens niet alleen een zonnebad genomen maar ook een stofbad, ik wilde haar vacht voor haar uitkloppen, maar dat werd dus niet op prijs gesteld.

Hans zei

Ergens heb ik het idee dat daar een spreekwoord over is!? Was dat niet: Eën kat is duizend baasjes te erg?

Hans zei

Vreemd,

Ik dacht dat alle Russen Russische namen hadden. . . .

Ter geruststelling van Ina, ik zal nooit meer jaloers zijn op Igor, Mees komt bij me wonen!

Mvgr

Hans

ina zei

Hans, Lotje heette al Lotje toen we haar kregen en ik kon geen Russische naam bedenken die daar op leek.
En veel succes met Mees!

Hans zei

Alleen gaat Mees bij mij geen Mees heten. Waarom niet heb ik Mevrouw Katblad uitgelegd. Het heeft om persoonlijke redenen te maken met de naam Mees en Hope en Mees Pierson en Heldridge! Hij wordt gewoon: Hofventje!