Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 13 april 2011

Met doorgezakte poten

Zwarte Gijs was op jacht, dat is duidelijk uit de stand van zijn bekkie af te lezen. Hij stond namelijk te mekken naar iets in de verte, alleen zagen wij niet wat dat dan moest wezen. Wij hoorden ook geen vogels kwetteren, maar het kan zijn dat er ergens één zat of vloog zonder geluid te maken. In ieder geval zag (of hoorde) Gijs iets wat voor hem zeer interessant was, en het vangen waard.
Even later sloop hij met doorgezakte poten achter de geparkeerde wielhuizen langs, en daarna verloren wij hem uit het oog. Het is ons verder ook niet bekend geworden of Zwarte Gijs iets heeft gevangen of gedesillusioneerd naar huis moest terugkeren.
De Boez heeft trouwens zijn eerste veer van dit voorjaar thuis gebracht; het is er één van een duif. Wij hebben deze veer grondig bestudeerd en moesten tot de conclusie komen dat het een exemplaar is dat gewoon uit een (waarschijnlijk gezonde) vogel is gevallen wegens overbodig of versleten. Verder hebben wij de Boez uiteraard uitbundig geprezen voor het naar ons toe brengen van zulk een schitterend cadeau, en onze kleine reporter ging daarop enthousiast direct weer naar buiten om nog meer prooien te vinden. De score staat echter voorlopig nog op 1.

1 opmerking:

ina zei

Ik heb nog wel wat kippenveren voor u, mevrouw Katblad, die mag de Boez wel komen halen.