Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 26 april 2011

Beter opletten!

Als de Boez weer eens ergens op het dak zit, vindt Oscar het niet erg om wat te liggen luieren in de schaduw. Helemaal languit ligt hij dan in diepe slaap, met zijn oogjes stevig dichtgeknepen. Hoewel, diepe slaap? Waarom staan die oortjes dan zo recht overeind?
Wel, omdat je nooit weet wie er langs komt, heh? Deze keer is het gelukkig Cera maar, maar het had net zo goed Wamy kunnen zijn of Thassos (nog erger!).

Thassos laat zich echter de laatste tijd nog nauwelijks zien in de Katbladstraat. Waarschijnlijk heeft hij het te druk met zijn werk op het terras en in het restaurant, want met dit weer is de tent van 's ochtends tot 's avonds laat open en dat betekent een hoop bordjes vis en kaasplankjes in de gaten houden en beschermen tegen meeuwen en kraaien! Arme Thassos, maar dus wel lekker rustig voor onze haarfabrieken. Moge het terrasseizoen nog maar héél lang duren!
(Cera kijkt (zie foto) trouwens niet al te intelligent naar de lens; ze had wat last van de warmte en bovendien hadden we niet tegen haar gezegd dat ze moest po(e)seren. Ze heeft nog geprobeerd te voorkomen dat wij deze foto van haar zouden plaatsen, maar helaas, zo werkt het bij ons niet. Had ze maar beter moeten opletten.

2 opmerkingen:

annemieke zei

Ach, zo'n foto hebben we allemaal wel! Gelukkig heeft Cera genoeg goede foto's om te bewijzen dat dit een uitzondering is.

de fotograaf zei

Mevrouw Katblad heeft alleen maar van die foto's van zichzelf! Ze moet dus gewoon haar mond houden!