Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 16 april 2011

Vermoeiend spel

Onze jongste reporter de Boez speelt graag spelletjes. Dat doet hij graag alleen, maar af en toe betrekt hij ook mevrouw Katblad daarbij.
Zo gaat hij bijvoorbeeld onder de poort (in de Katbladstraat) door naar het dakgebied, en gaat vervolgens - als hij klaar is met zijn verkenningsrondje - rond ons slaapkamerraam lopen zooien. Hij maakt daarbij behoorlijk wat lawaai, want laat zich regelmatig met een plof op onze keukenkoepel neerkomen.
Als mevrouw Katblad dan naar boven loopt om het raam voor hem te openen, doet hij alsof hij haar niet ziet en er achter hem erg interessante dingen gebeuren. Natuurlijk trapt mevrouw Katblad daar niet in, want ze weet heus wel dat dit bij Boez' spelletje hoort.
Nou, kom je er nog in of niet? Anders doen wij het raam weer dicht en dan zoek je het maar uit!

Je weet niet wat je wilt? En als we je nu vertellen dat Oscar aan de voorkant op je zit te wachten?

Wel, die mededeling werkt nog wel eens, zo ook deze keer. De naam Os of Oscar brengt hem in beweging en met een kreetje springt hij door het raam de slaapkamer binnen. Vervolgens stort hij zich snel de trap af om te gaan zien of mevrouw Katblad de waarheid heeft gesproken. En deze keer had zij dat.
Voor hetzelfde geld echter zit hij even later weer op ons achterdak en herhaalt de geschiedenis zich. Want Boez houdt van spelletjes spelen. Mevrouw Katblad ook wel, maar dit spel is wel érg vermoeiend!

2 opmerkingen:

ina zei

Mevrouw Katblad, weet u dan niet dat een kat altijd eerst tot honderd moet tellen voordat hij of zij naar binnen of naar buiten gaat?

mw. Katblad zei

Ach mevrouw Ina, Boez kan niet eens tot 10 tellen en moet daarom steeds overnieuw beginnen. En dat duurt en duurt maar....