Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 30 april 2011

De tijd zal het leren

Charli mist zijn mens heel erg en heeft zich daarom maar aangesloten bij het groepje reporters en mevrouw Katblad. Voor mevrouw K. een vertrouwd gevoel, want toen Charl nog klein was liepen wij wel vaker rondjes met hem, zijn moeder, zijn broertjes en een paar buurkatten. Ja, zo had mevrouw Katblad wel eens 8 haarfabrieken in haar kielzog, nl. moeder T.T. met haar 4 zoons, de oude oma Koenk (zij ruste in vrede), buurkat Gijs (een andere dan Z.Gijs) en zelfs Ollie (die nu nauwelijks meer een stap verzet).
Nu is de samenstelling van de groep (na 12 jaar) dus sterk veranderd, maar het rondjes lopen geeft mw. K. nog steeds erg veel plezier. (T.T. overigens gaat niet meer mee wegens ouderdom en Japekoppie opereert liever in zijn eentje....)


Charli loopt niet zo snel meer als vroeger en gaat er vaak even bij zitten.
Oscar loopt nog maar een jaartje of twee mee maar is de meest enthousiaste van het stel. Soms ligt hij urenlang te wachten tot mevrouw Katblad weer eens haar voordeur uitkomt met de camera, en dan mauwt hij klagend omdat zij niet al veel eerder kwam.


Tijdens dit rondje kraakte het trouwens behoorlijk onder de schoenen van mevrouw K. Ja, u ziet het vast wel: slakken op de paden, en niet zo zuinig ook! En daarom verlieten wij de Kruidentuin maar snel.

De reporters (Os, Cera en Boez) en Charli liepen braaf voor mevrouw Katblad uit en we hadden zo het idee dat Charl het best naar zijn zin had.
Wel, de volgende keer nodigen wij hem gewoon weer uit met ons mee te gaan, en wellicht voelt hij er wel voor om leerling-reporter te worden op zijn oude dag? Ja, natuurlijk eerst een proefperiode voor beide partijen, heh? Want we moeten nog even afwachten of het wel klikt tussen de reporters onderling (de Boez met name kan best lastig zijn en Charl houdt niet van lastposten, net als zijn broer Japekop trouwens). De tijd zal het leren!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

8 katten! Dat moet geweldig geweest zijn. Vier is ook al bijzonder. Hopelijk gaat het wat beter met Charlie met wat extra aandacht. Natuurlijk heel sneu dat zijn mens ziek is.

ina zei

Wat fijn voor Charli dat hij mag meedoen met de anderen, dat helpt hem vast in deze moeilijke tijd.