Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 6 april 2011

Dakhazen

Twee katten op het dak vanochtend. De ene was Monster. Hij zat heel ontspannen de Katbladstraat te bekijken. Monster zelf woont in de Parallelstraat en houdt zich, als hij buiten mag, hoofdzakelijk op het dak van zijn huis en buurhuizen op. Wij hadden hem echter nog niet aan deze (voor)kant zien zitten.
En wie die andere kat was? Twee geveltjes verderop?

Wel, dat was Oscar natuurlijk. En in tegenstelling tot Monster, die rustig zat te genieten van het uitzicht, zat de Os weer eens te kermen en klagen. Maar wij snappen dat wel want hij wilde zich natuurlijk op tijd melden voor zijn werk bij de redactie, en nu zat hij daar vast en kwam hij te laat.

Het duurde nog een aantal uurtjes voor Os op de redactie verscheen, en toen mocht hij eerst met de Boez spelen en hoefde hij nog niet gelijk op nieuws uit; ook hij mag een paar dagen rust nemen.
En ja, de vriendjes hebben weer gestoeid! Maar daarover later meer....

1 opmerking:

Leen zei

Zo te zien is Oscar alvast weer helemaal zichzelf :-)