Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 29 april 2011

Veranderingen in relaties

Ja Harremans, wij bieden onze excuses aan. Omdat we jouw gegrom verkeerd hebben geïnterpreteerd en vertaald. Ja, gisteren dus, toen de Boez langs kwam. Nee, je had een kriebel in je keel en daarom leek het alsof je stond te mopperen en te schelden, heh? Maar dat was dus niet zo, nee.
Je weet niet waarover we het hebben? Nou, dan zijn we gauw klaar.
Ah, je hebt het druk met het werken in de tuin? Ja, dat zien we. Maar wat ben je nu precies aan het doen? Weet je zelf ook niet zo goed? Je doet alsof omdat je in de gaten wordt gehouden? Door je broer die tuinopzichter is?

Ja, nu zien we hem ook. Panda inderdaad. Hij kijkt naar je. Ja, hij zit nog steeds onder de trap en houdt je goed in de gaten. Hij is een strenge opzichter, heh? Je moet erg hard van hem werken, niet? En je bent liever lui dan moe?
Ja, Har, het leven is vaak niet makkelijk, vooral niet als je zo'n dominante broer hebt die dan bovendien ook nog je baas is, heh?
Nee, hij kijkt nog steeds naar je dus je moet nog effe doorgaan met doen alsof.

Wel een beetje nat daar, niet? Nee, we snappen dat je daar niet erg aangenaam zit. Maar je zou natuurlijk ook elders in de tuin zogenaamd kunnen gaan werken. Waar het minder nat is, ja. Wat dacht je van gras tussen de tegels vandaan halen? Of zullen wij Panda even afleiden zodat jij er vandoor kunt gaan? 
Zo gezegd, zo gedaan. En toen we omkeken was Harremans nergens meer te bekennen. Van het mens van de broers hoorden wij dat Panda steeds dominanter wordt en Har steeds meer het sulletje. Kunnen karakters of relaties van katten in de loop van de jaren dan toch veranderen? Het lijkt erop, maar misschien komt dat wel doordat er in de omgeving iets veranderd is. Zou het met de dood van Rooie Gijs te maken kunnen hebben???

3 opmerkingen:

Hans zei

Ja zeker zal de dood van Rooe Gijs er mee te maken hebben, dat heb ik thuis ook gemerkt aan de wisselingen van de macht toen de oudjes dood gingen

Annemieke zei

Onze Pieper werd ook veel dominanter nadat Rory was weggelopen.

ina zei

Arme Har, hij kijkt helemaal depri.