Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 14 april 2011

Je moet er niet aan denken.....

Zo zie je hem 3 keer op een dag (tijdens één van onze zoektochten naar de Boez) en zo zie je hem dan weer meer dan een week niet.
Plotseling stond hij gisteren achter ons tussen de kruiden in de Kruidentuin te snuffelen. Wij hadden hem niet hoorden naderen, want hij had zijn sirene niet aan. Ondanks dat we zijn kop niet zagen, herkenden wij hem direct aan zijn flinke staart en ruige vacht. Inderdaad ja, het was Bollewangen, alias Pincho. En hij zag er een tikkie gruizig uit.BW bleef niet lang ronddralen want uiteraard had hij weer erg belangrijke dingen te doen. Moeten wij u nog vertellen wat? Moeten wij weer uitleggen hoe BW als ongecastreerde kater alsmaar op zoek is naar een bepaald soort wijffie dat bereid is om voor zijn nageslacht te zorgen? Kleine Bweetjes? Nee toch? Wel, daarom doen we dat ook niet. We kunnen u slechts nog vertellen dat BW (Pincho) de tuin snel verliet, en we zagen nog net hoe hij de hoek omsloeg naar de Katbladstraat. Heel veel later zagen wij hem nog rondscharrelen op het Zooiplein, en gelukkig is hij niet bij Loesie voor de deur gaan zitten. Hoezo gelukkig? Wel, Loesie vertoont namelijk de eerste verschijnselen van krolsheid; wij vernamen dat uit zeer betrouwbare bron. En je moet er toch niet aan denken dat die kleine meid........??? Nee dus. En daar laten we het verder maar bij.
(Kijk voor Loesie in de linkerkolom onder labels; flink eindje scrollen maar u komt er vanzelf!)

3 opmerkingen:

ina zei

Loesie blijft toch wel binnen, hoop ik?

Annemieke zei

Arme BW...geen rust in zijn lijf...

de redactie zei

Jazeker, Loesie blijft binnen en wordt bewaakt door drie blafbeesten. Daar kan BW vast niet tegenop!
Bovendien zal zij binnen niet al te lange tijd een kleine operatie ondergaan; u weet wel....