Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 21 april 2011

Wat een zooitje!

Mevrouw Troy is ondanks haar hoge leeftijd nog zeer lenig. Laatst klom zij nog bovenop onze pergola en liep daar enkele rondjes op de evenwichtsbalk, vandaag sprong zij zonder mankeren van de straat rechtstreeks in een hoge plantenbak.
Waarom zij dat deed weten wij niet. Er staat tussen de straatstenen en rond de bomen genoeg gras om op te kauwen, dus dat kon het niet zijn. Verder heeft mevrouw Troy (voor zover wij weten) nog nooit haar kleine of grotere boodschapjes in plantenbakken gedaan (zij prefereert de privacy van de kattenbak), dus daarvoor was die sprong ook niet nodig.
En elk geval nam de oude dame ruim de tijd om tussen de plantjes te wroeten en te snuffelen, en tijdens deze bezigheden keek zij enkele keren verontwaardigd onze richting uit.
Toen begon het plots bij ons te dagen!
Mevrouw T.T. heeft stiekem een bijbaantje: ze inspecteert de plantenbakken! En deze deugt dus blijkbaar niet! Wat precies die inspectie inhoudt, daar zijn we nog niet achter. Wij zullen haar daarom de komende dagen extra in de gaten houden. En mocht die inspectie helemaal geen moer te betekenen hebben, dan zullen wij haar wijzen op haar verantwoordelijkheid als Poezenloket-bewaakster. Want aan die belangrijke taak besteedt zij de laatste tijd steeds minder aandacht, met het gevolg dat Wamy steeds vaker uit de voerbakken in de keuken staat te vreten, waardoor Japekop dan weer chagrijnig wordt, van ellende over zijn nek gaat en daarna ook nog eens op de deurmat plast. En daar schiet mevrouw Katblad dan weer van in de stress, heh?

Tjongejonge, wat een zooitje eigenlijk, hier bij dat Katblad! Is er dan niemand meer die zich aan de regels houdt hier!!! En hoe lang heeft Cera eigenlijk wel niet in de Kroeg gezeten vanavond? Kan ik dan nooit eens even van huis weg? Altijd gedonder hier! Nooit eens een rustige dag! Tuig is het! Stuk voor stuk tuig van de richel ja!?

(Rustig maar mevrouw Katblad. Even langzaam en diep ademhalen, en dan weer langzaam uitademen. Gaat het weer een beetje? Glaasje wijn dan maar? Nee, niet de hele fles maar gewoon één glaasje. En dan lekker gaan slapen, heh? Morgen ziet alles er vast weer wat beter uit. Ja, ze zijn alle vier binnen en ze hebben allemaal braaf hun diner genuttigd. Oscar is braaf naar huis gegaan, vóór het diner, ja. En ze zijn inderdaad naar boven, naar bed gegaan, en met een beetje geluk zijn ze al in dromenland. Ja, kattenluikje is afgesloten, maakt u zich maar geen zorgen. Hoezo: is het slaapkamerraam wel dicht? Stond dat open dan??? Mevrouw Katblad, voelt u zich wel goed?)

2 opmerkingen:

ina zei

Het leven van mevrouw Katblad gaat niet over rozen. Is het nog goed gekomen allemaal?

de hoofdredacteur zei

Ze probeert zich te handhaven, maar het valt inderdaad niet altijd mee. Soms moet dat slapen gaan nog even uitgesteld worden, maar met de warmte is dat geen ramp. Voor de zenuwen moet ze maar een pilletje nemen of gaan mediteren of iets dergelijks, en verder geen gezeur. Vindt u ook niet?