Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 15 april 2011

Veilig op de begane grond

Ach, de oude dame Poekie is er ook nog, en ook zij houdt van zonnebaden. Dat deed zij tegenover haar huis, want bij haar eigen deur was de zon al vertrokken.
En ook Poekie hield haar oogjes gesloten voor het felle licht.Deze oude dame woont recht achter ons, maar op het dak (waar wij haar zouden kunnen zien vanuit het slaapkamerraam) komt zij niet meer. Nee, want zij slikt een hoop medicijnen en daar kan ze duizelig van worden, en dus vertrouwen haar mensen haar niet meer in de goten en op de gevaarlijke schuine hellingen der pannen.
Het Poekeldametje zit er niet zo mee dat zij niet meer de hoogte in mag, als zij maar regelmatig een frisse neus kan halen, in de zon kan zitten, én met rust gelaten wordt. Vandaar dat wij ook maar snel doorliepen.....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat zit ze daar lekker! Hebben we eigenlijk al wel eens een foto gezien van de andere Poeki? (moeder van Wamy heet ook Poeki toch?)

ina zei

Poeki is nog steeds erg mooi. Fijn dat ze nog zo kan genieten.