Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 27 april 2011

Mees weer terug in zijn eigen huis!

Mees is weer thuis bij zijn mensen.....
Hij meldde zich vanochtend om 6 uur in de tuin van Hans, waar zijn kussentje was neergelegd zodat hij zijn eigen, bekende geur kon terugvinden.
Toen Hans de deur had open gedaan, kwam hij direct naar binnen.
Nu is Mees voor de 2e keer herenigd met zijn mensen. Zij hebben besloten om hem verder gewoon thuis te houden en zullen proberen toch iets met hun huisbaas te regelen. De schrik zit er bij hen namelijk ook flink in en Mees is hen gewoon te dierbaar.... Geen nieuwe beproevingen dus meer voor Mees!
Wij zijn voor iedereen erg blij dat het allemaal zo goed is afgelopen!
Mees ligt nu, volgens de laatste berichten, bij te komen voor het raam in het zonnetje. En zo hoort het ook.

9 opmerkingen:

Hans zei

Het is zo'n lieverd. Hij heeft een tijdje bij me op bed gelegen, al kopjesgevend. Wat een goed idee was dat van mevrouw Katblad om het kussentje voor de keukendeur te leggen.

mw. Katblad zei

Toen Boez niet uit de garage durfde te komen, heb ik hem kunnen lokken met onze eigen (vervoers-)mand. De geur deed 'm het! Tip (iets met vertrouwde geur op straat zetten of in tuin als kat weggelopen is) komt trouwens van Karien van het Leidse asiel. Dus: dank je wel Karien!

Jacq. zei

Goh, gelukkig dat Mees terug is.En Hans, vind je het jammer dat Mees nu niet bij je komt wonen?

Inge zei

Geweldig nieuws!

Wilma zei

Wat fijn dat Mees weer gezond en wel terug is bij zijn mensen. Ik kan me voorstellen dat de schrik er goed in zit. Hopelijk lukt het ze om wat te regelen met hun huisbaas en anders misschien vervroegd andere woonruimte zoeken? Je wilt zo'n lieverd toch niet missen.

Hans zei

@Jacq.

Ik heb ooit hetzelfde meegemaakt, een kat die weg moest en na jaar weer terugkwam om dezelfde redenen, vandaar mijn aanbod.

Maar goed: End well, All well (William Shakespeare)

Wat veel mensen overigens niet weten is dat de werken van Shakespeare niet door hem zelf zijn geschreven. Hij had een ghostwriter, die toevallig William Shakespeare heette. (Citaat John Clesee. . . . )

katja zei

Wat een goed idee, van dat kussen zeg !
En wat heerlijk voor Mees dat ie gewoon weer naar zijn eigen mensen terug mocht, ook al vond ik het heel erg tof van Hans dat hij Mees langdurig wilde laten logeren.

Hans zei

@Jacq 2. Ik had een heel verhaal geschreven, maar dat werd geweigerd, wsl te lang. Daar ga ik nog een weekendbijlage van maken. Maar zoek op de blog mijn verhaaltjes over Zwarte poes en Bacchus eens op.

Annemieke zei

Fijn dat ie weer terug is!