Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 april 2011

Ironisch

Gistermiddag kwam deze rooie bij ons langs. Snel maakte mevrouw Katblad een paar foto's van hem en moest daarna op pad vanwege een melding over de Boez (bleek trouwens weer om een andere kat te gaan...).
Teruggekomen bekeken wij de foto's eens wat beter, en ironisch genoeg zou deze rooie zomaar de vermiste Lucifer kunnen zijn!


Hij lijkt erg op Thassos, maar die heeft een witte bef en deze heeft alleen een wit vlekje onder zijn kin. Bovendien gedraagt hij zich vriendelijk en is rustig, terwijl Thassos altijd haast heeft, ongeduldig is en je snel een haal geeft.
Natuurlijk hebben we Trix (mens van Lucifer) gewaarschuwd, maar zij durft nog niet te zeggen of het hem werkelijk is; ook zij werd al een paar keer erg teleurgesteld - wij weten inmiddels hoe naar dat is; denken dat je kat is gevonden en voor de zoveelste keer gaat het slechts om een haarfabriek die erop lijkt.
Deze rooie is weer uit onze straat verdwenen, maar als hij nogmaals langskomt zullen wij hem even vastzetten zodat Trix hem van dichtbij kan bekijken.

1 opmerking:

Hans zei

Ben vandaag het RK kerkhof, het Ankerpark en de Groene Steeg afgeweest en ik heb ook mijn collega die aan de andere kant van de Gevaarlijke Weg woont gevraagd uit te kijken.
Tijd van het Jaar? Vanmiddag een briefje in de bus wie er Wim gezien heeft, een cypers witte (die sterk lijkt op mijn Poema). Ik hoop niet dat voorbijgangers Poema voor hem aan zien.