Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 april 2011

Hopeloos geval

Boez, ga alsjeblieft met je gore poten van het aanrecht af. Je bent de hele dag buiten geweest, de hemel weet waar je hebt uitgehangen en je patten zijn aan de achterkant helemaal pikzwart. Mogen wij die achterkant even op de foto zetten? Nee?
Wat moet je trouwens op dat aanrecht? Je wilde al niet ontbijten en nu hoef je ook je avondeten niet. Ja, je hebt wel een paar snoepies gegeten vandaag, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Als nu een paar hapjes Boeuf neemt? Nee? Je bent een hopeloos geval, Boez!

Nee, je kunt er niet meer uit. De keukenkoepel staat inderdaad open maar daar kan jij lekker niet door. We weten dat je vriendje Oscar nog buiten is, maar hij heeft de hele dag her en der liggen pitten terwijl jij aan het rondracen was en geen moment hebt gerust. Je bent al 17 uur in de weer Boez, en mevrouw Katblad denkt dat het beter is wanneer je nu eens even rust neemt en die grote kijkers van je dicht doet. Effe lekker ontspannen en fijn dromen, heh? Ja Boez, je overschrijdt alle grenzen en houdt je niet aan de statistieken. Ja, want haarfabrieken horen veel meer te slapen dan jij doet. Waar haal je al die energie toch vandaan? Hoe kom je aan al die adrenaline? Ben je wel helemaal normaal, Boeskyman? Nee, wij hadden nog nooit zo-één als jij. Ja, jij slaat alles en wees er maar trots op. Maar nu ga je echt niet meer naar buiten want je moet slapen. Iedereen is al naar bed, zelfs Cera. Morgen weer een dag Boez! Ga je mee naar boven?

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik denk dat de Boez een vorm van katten ADHD heeft. Te druk om te eten, te druk om te slapen...

katja zei

En hij heeft ook nog last van doorzichtige poten !(zie bovenste foto, rechtervoorpoot) Hoe krijgt ie dat nu weer voor elkaar ?

ina zei

Hij is toch niet langzaam aan het oplossen, he? Zodat we hem straks zonder poten voorbij zien schuiven?