Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 1 april 2011

Klacht

Vanochtend maar weer eens de gemeentereiniging (servicepunt woonomgeving) gebeld. Het werd een moeizame conversatie, de bereidheid om na te gaan of er een dode kat was binnengebracht was minimaal. Daarvóór hebben we weer de buurt (en daarbuiten) uitgekamd, geroepen en flyers uitgedeeld aan gemeentewerkers in groene karretjes. Van hen kregen we te horen dat gevonden, dode huisdieren niet worden gecontroleerd op een chip. Onze woede is groot, en vandaar onderstaande brief die wij hebben gemaild naar de gemeente en onze mensenkrant, Het Leidsch Dagblad. Hopelijk doen ze er wat aan!


Geachte Mevrouw/Heer,
Uit betrouwbare bron (werknemers bij de gemeente) hebben wij vernomen dat gevonden huisdieren (dood gevonden langs de weg of uit de gracht opgevist) door de reinigingsdienst niet worden gecontroleerd op de aanwezigheid van een chip.
Ik (en met mij vele andere bezitters van huisdieren) vind dat een grof schandaal en een onacceptabel feit.
Het aanbrengen van een chip wordt toch zó gepropageerd, en dan niet alleen ten behoeve van de eigenaar maar ook van allerlei instanties die gevonden/vermiste dieren registeren, de dierenbescherming, dierenartsen, asiel etc.
Voor de eigenaar is het vreselijk wanneer je je geliefde huisdier plotseling kwijt bent; er gaat van alles door je hoofd en leeft constant in grote onzekerheid. Ook als je dier doodgereden of verdronken is, wil je dat weten.
Graag ontvang ik van u een reactie.
Hoogachtend,
Annemarie Kemp,


Vermist sinds 28 maart: de BOEZ, reporter van het Leidsch Katblad
Zwart/wit en met chip. Je mag hopen dat, als hij dood wordt gevonden, de chip wordt gelezen.....

5 opmerkingen:

katja zei

Ja, het is verschrikkelijk dat je afhankelijk bent van zo'n dienst bij de gemeente...ik had het al een vaker gehoord dat ze dat niet altijd zouden doen (het checken van de chip). Ik vind dat ze elke medewerker die dat verzuimt te doen zouden moeten ontslaan (hoort bij werk toch ?). Maar als zelfs de personen aan de telefoon al niet eens de schijn op proberen te houden...wat bestaan er toch een hoop onverschillige mensen.
Ik zit elke keer met tranen in m'n ogen over de Boez te lezen, wou dat ik wat kon doen... Heb wel inmiddels op internet al veel verhalen gelezen van poezen die na dagen of weken toch weer gevonden werden.

Hans zei

Ik ben het helmaal met je eens!

Inge zei

Goede brief!

Schandalig dat de gemeente niets doorgeeft over gevonden huisdieren.
Mss een idee om te pvdd een kopie te sturen, mss kunnen ze hier vragen over stellen in de raad.

Hans zei

Goed idee,het gemeenteraadslid van de pvdd is een heel goede kennis van mij.

Jacq. zei

Goed idee, Inge! Hopelijk kan de PvdD hier iets mee doen, het liefst meteen! Ik ben erg boos op de onverschilligheid bij de Gemeente, te erg voor woorden!!!!