Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 1 maart 2011

Bel de Franskat terug op geboortegrond

Hoewel wij de omgeving van de Katbladstraat af en toe best missen heeft Bel de Franskat zijn draai hier al helemaal gevonden. Hoewel.. die koude witte poeder aan zijn pootjes af en toe wel wat fris aanvoelt. Gemiddeld vangt deze voormalige stadskat zo'n twee (veld)muizen per dag. Zijn baasjes overwegen dan ook "Rent-a-cat" te beginnen voor iedereen die efficiënt en milieuvriendelijk van muizen af wil. In de buurt zijn helaas weinig staartgenoten waarmee hij zo af en toe een sportief robbertje kan vechten, was toch wel één van zijn grotere hobby's in Leiden. 
Al met al gaat het wel goed met onze grijze viervoeter die nog altijd vloeiend Frans kan mauwen.

Groeten van de mensen van Bel de Franskat.


Wat ontzettend leuk om te horen van Bel de Franskat! Het ziet er inderdaad erg koud uit daar in Sixt, maar als Bel lekker blijft muizenjagen zal hij daar wel weinig last van hebben. Dank u wel voor de toezending van dit bericht! En een warme knuffel voor Bel!
De redactie.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik mis Bel ook! Maar zo te zien heeft hij het daar goed naar zijn zin. Twee muizen per dag is een heel mooi gemiddelde! Ik denk dat hij bij de lokale muizen populatie als SvB bekend staat.

Wilma zei

Zo te zien is Bel daar helemaal in zijn element. Zou hij de Katbladbuurt nog missen ... ?