Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 1 maart 2011

Boek Simon's Cat is een Must!

Absoluut het leukste boekje over katten sinds tijden!
De tekeningen van Simon Tofield zijn herkenbaar en hilarisch.
Wilt u even lekker ontspannen en vooral lekker lachen, dan is dit (dikke) boekje een absolute aanrader!
Wij geven u alvast een paar tekeningen te zien....
Het is zelfs leuk om, al heb je alle tekeningen al gezien, een paar dagen later het boek weer op te pakken en het nogmaals in te kijken.
Elke keer zijn er weer andere, kleine details die opvallen en je weer aan het lachen maken.Simon Tofield studeerde grafische animatie aan de Montfort Universiteit en werkt nu als animator bij Tandem Films in Londen.
Simon's Cat heeft al flink wat prijzen gewonnen en zijn tekenfilmpjes zijn te zien op You Tube.
Simon woont in Bedforshire en heeft drie katten; het kan niet anders of hij is een echte haarfabrieken-liefhebber!
Het boekje werd voor het eerst gedrukt in 2009, maar mevrouw Katblad heeft het pas sinds kort in haar boekenkast staan. We hoeven u niet te vertellen dat zij dit boekje nooit zal wegdoen!

6 opmerkingen:

Annemieke zei

Geweldige tekeningen! Ik ken inderdaad een paar you tube filmpjes van hem - die zijn ook heel herkenbaar.

Hans zei

Vooral die waar hij Simon wakker wil maken vind ik heerlijk (met die honkbalknuppel).
Ceesje heeft een net zo een erge methode. Zaterdag ging zo op mijn borst staan en draaide haar rozijntje naar me toe. En liet een wind. . . . .

Sandra zei

Ik heb dit boekje vorige week voor mijn verjaardag gekregen, echt onwijs leuk. De eerste tekening die ik opensloeg was Simons cat breeduit op het midden van het bed.
Bij mij krijgt Snork dat ook altijd voor elkaar.

Groetjes
Sandra

mevrouw K. zei

Nog van harte, Sandra!
Soms is het hier op het grote bed ook bal (terwijl er toch genoeg andere slaapplekken zijn). Japekoppie op het midden van het voeteneinde, mevrouw Troy netjes daarnaast, Boez onder het dekbed naast mevrouw Katblad en Cera daar weer naast bovenop het dekbed zodat we allemaal "knel" liggen. En als mevrouw K. dan onverhoopt even naar het toilet moet, moet ze er van te voren rekening mee houden dat het wegduwen van al die haarfabrieken wel even duurt, want ze willen geen van allen een centimeter opschuiven.

de redactie zei

Wij lazen vanmiddag op de site van Simon's cat dat boekje nr. 2 kortgeleden is uitgekomen! Op naar de boekenwinkel dus!

Annemieke zei

@Hans: ja dit met die honkbalknuppel is geweldig! En Elrond gaat altijd ~30 minuten voor de wekker gaat op me liggen, zodat hij het niet mist als ik wakker wordt.