Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 23 maart 2011

Belangrijke verandering


Cera heeft momenteel een wat makkelijkere route om van het garagedak in de Katbladstraat te komen, want er wordt namelijk geschilderd naast de garage en dus staat er een steiger.
Het ziet ernaar uit dat deze steiger nog lange tijd zal blijven staan, want de schilders werken maar een paar uurtjes per dag en slaan bovendien regelmatig dagen over. Met andere woorden, deze klus kan dus nog een flinke tijd (misschien zelfs wel weken) gaan duren, en dat betekent voor Cera een belangrijke verandering in de structuur van de dag.

Wel, Cera springt dus niet meer van het dak op de container, maar in eerste instantie op de steiger voor een tussenstop, zeg maar. Daar geniet ze vervolgens even van het uitzicht.

Dan komt de volgende fase, en dat is het springen op de container. En omdat ze nu van minder hoog komt, is de klap waarmee Cera neerkomt minder luidruchtig, maar dat spreekt voor zich. Doch, daar de klep van de container wat speling heeft, trekt het geluid van neerkomen toch altijd nog wel wat aandacht.


Nee, helemaal onopgemerkt blijft Cera's neerdalen niet, en als het even kan is er altijd wel iemand die haar komt verwelkomen, zoals in dit geval de Boez.

Het is niet dat dit alles nu zulk belangrijk nieuws is, maar daar Cera soms een paar keer per dag van dat garagedak naar beneden moet springen om thuis te komen, is het wel een heel belangrijke verandering in haar leven, en dus het vermelden waard. Zoals trouwens elke verandering in het dagelijks leven van haarfabrieken de moeite van het vermelden waard is; verzet u uw meubels maar eens, dan komt u daar vanzelf achter, heh? Daarom dus....

Geen opmerkingen: