Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 2 maart 2011

Must Love Cats

Net zo warrig als het weer was, waren onze haarfabrieken dat ook. Er werd de afgelopen dagen veel geslapen en binnen gespeeld (de beesies waren opeens weer helemaal in - en dan vooral de oranje exemplaren), en heel af en toe werd er een frisse neus gescoord.
Oscar had weer een tijdje op onze pergola gezeten en dus gingen wij even naar hem toe om hem moed in te spreken. Immers, hij zat daar in zijn eentje alsmaar te wachten tot er vriendjes buiten kwamen om met hem te zooien en te klooien, en die vriendjes kwamen maar niet. Mevrouw Katblad ging dus naar buiten.


En opeens doken er van alle kanten andere haarfabrieken op. Zoals Lima; die had blijkbaar tussen onze plantenpotten gezeten. Hij kwam tevoorschijn en deed wat rekoefeningen. We zien Lima steeds vaker buiten rondscharrelen, en dan meestal in de buurt van Oscar natuurlijk, want zij zijn huisgenoten en staan elkaar bij in goede en slechte tijden.
Mevrouw Katblad ging even een kijkje nemen in de Poort, en toen zij terugkwam zag zij dat ook de Boez uit zijn hol was gekropen (of van het dekbed af gekomen). Nu waren ze dus met zijn drieën (Os, Lima en de Boez) en dat komt niet vaak voor. Nee, want de Boez is nogal jaloers van aard en laat zijn vriendje Os meestal in de steek als Lima opduikt. Maar nu dus niet, en daar waren wij heel tevreden over.

En daar kwam zowaar ook Japekop naar buiten. Nu werd het dan toch nog druk op straat!
Lima bleef op en rond de redactietafel klooien. Hij maakte geen contact met de anderen maar ging er ook niet vandoor. Zou hij dan toch eindelijk eens gaan wennen aan het gezelschap van de anderen en erachter zijn gekomen dat ze hem goedgezind zijn?
Wel zo leuk als hij niet steeds meer wegvlucht en zich wat meer ontspannen door de buurt beweegt, heh?
En misschien begint hij ook wat meer te wennen aan de aanwezigheid van mevrouw Katblad nadat deze hem een paar dagen van voedsel had voorzien? Want Lima is zo'n rare haarfabriek die, als je hem eten komt geven, je beste vriendje is, maar als je hem buiten op straat tegenkomt kent hij je opeens niet meer en is hij zelfs bang voor je! Bij Iwan bijvoorbeeld is dat net andersom; hij kletst als hij buiten is iedereen de oren van het hoofd en loopt naar wildvreemde mensen toe om om een aai te bedelen, maar kom je in zijn huis dan heeft hij je zogenaamd nog nooit eerder gezien en keurt hij je geen blik waardig....
Japekop trouwens vindt vooral mensen aardig die bij ons aan tafel zitten en fliebers kaas etc. hebben uit te delen. Ja, op zo'n moment ben je als bezoeker meer dan welkom en kruipt hij gewoon bij de visite op schoot....

Wel, Os was ondertussen van de pergola afgeploft en ging, net als de Boez, zijn nagels verzorgen aan de buurpergola. Ja, dat ding wat elk moment in elkaar kan zakken en ontzettend staat te wiebelen. Wij kunnen alleen maar hopen dat Oscar er niet meer opklimt nu hij zo volslank en dus wat zwaarder is geworden....

Heeft u trouwens laatst naar "Must Love Cats" gekeken op Animal Planet?
Een heerlijke serie over huiskatten met vreemde gewoontes, kattenopvangcentra, etc.
Wel, daar was een man die van flinke stukken boom die hij vond in het bos, prachtige klimpalen maakte. Puur natuur met heerlijk boomschors om aan te krabben (in plaats van stukken vloerbedekking) en vele zijtakken om op te klimmen. Zo'n stuk boom zouden alle stadskatten eigenlijk moeten hebben, en mevrouw K. wil binnenkort naar het bos gaan om er één te zoeken om aan onze buitentafel vast te zetten. Of zouden er ergens halve (dooie) bomen te koop zijn? Als u een adresje weet, bericht het ons!

2 opmerkingen:

Wilma zei

Jaaaa, heb ik ook gezien vanmorgen! Je hebt helaas dan wel een hele grote oven nodig om alle ongedierte, schimmels e.d. in het hout te doden, anders valt je klimpaal binnen de kortste keren uit elkaar.

Hans zei

Dat valt wel mee, Wilma. Ik heb ooit ook zo een boom in mijn kamer gehad. Alleen vonden mijn katten er niks aan, het bankstel is toch veel leuker om te vernielen. . . .
In de Hortus komen binnenkort wsl wel wat bomen vrij als er gekapt gaat worden in de Sterrenwachttuin. Die wordt bij de Hortus gevoegd en helaas moet er wel een en ander wijken, omdat ze te beschadigd zijn bij de restauratie van de Sterrenwacht. Ik heb advies gegeven welke wel en welke niet.