Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 19 maart 2011

Hapjes krokus

Dit is Harremans, en waarin hij zijn tanden gaat zetten is een witte krokus. Er stonden nog meer van dergelijke prachtige, witte bloemetjes met oranje (gelijk saffraan) meeldraadjes in dit perk, maar Harremans maakte daar al korte metten mee, en straks zal hij vast en zeker naar een ander plekje in de tuin gaan om zich aan nog meer van die witte of blauwe bloemetjes te vergrijpen (net zoals vorig jaar dus). Wij geloven niet dat hij ze allemaal opeet (lijkt ons ook helemaal niet gezond voor hem), maar vernielen doet hij wel. Op internet hebben wij niets kunnen vinden over krokus-etende katten, wel dat muizen graag van deze bolplant snoepen. Nee, die Har die spoort dus niet helemaal. Rare jongen.......

2 opmerkingen:

ina zei

Ik herinner me een verzoek in het Katblad (een hele tijd geleden) om rare eetgewoontes van de haarfabrieken te melden. Er kwamen toen heel wat vreemdere "eetwaren" aan de orde.
En wat vindt u van de suggestie voor een blikje kattenvoer met vlees en krokus?

Hans zei

klein correctietje. Het zijn de stampers, niet de meeldraden die de saffraan maken. . .
En dat is wat Harremans lekker vindt. Geef hem eens ongelijk. Saffraanbroodjes zijn heerlijk!