Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 maart 2011

Genoeg energie over

Thassos:
Wel mevrouw Katblad, u ziet dat ik momenteel even bezig ben met belangrijke zaken. Mijn toilet inderdaad. Het is namelijk zo dat het terras weer is uitgezet. Bij het restaurant waar ik werk, dat klopt. Dat betekent dat ik het weer erg druk heb en af en toe even afstand moet nemen van al die rinkelende glazen en kleppende mensen, en daarom zit ik hier in uw straat.
Maar nu u hier toch bent?Hoe zit het met die vacature? Bestaat die nog?
Nog geen nieuwe SvdB (Schrik van de Buurt) dus?
Wel, dan solliciteer ik bij deze naar de functie.
Mijn redenen?
Om te beginnen zijn ze allemaal bang voor me, dus dat is al geregeld. Verder hoef ik geen vrienden te hebben. Nee, ik heb zelfs een afschuw van dat kleffe gedoe en dat neus-aan-neus gefoezel. Als ik zin heb in wat genegenheid of vriendschap, ga ik naar de baas van het restaurant of naar mijn eigen huis, want daar houden ze allemaal erg veel van me.
Zag ik daar niet één van uw minkukels lopen? Nee?

En verder voel ik voor mijn soortgenoten slechts minachting, en ik jaag ze graag op stang en voorzie ze nog grager van een kras op de neus.
Hoe het met mijn beschikbaarheid staat? Wel, daar komen we denk ik wel uit.
Uiteraard heb ik mijn diensten in het restaurant, maar dat zijn dus maar diensten heh? Nee, dat werk doe ik part-time, en als ik een keer een slechte dag heb dan hoef ik niet zo nodig te komen. Ja, mijn baas begrijpt namelijk precies wat er in katten om kan gaan en hoe wij af en toe worstelen met ons innerlijk. Bovendien moet ik eerlijk toegeven dat ik nogal vaak in slaap val als ik in het restaurant werk. Kan ik niks aan doen nee, en ik denk zelf dat dat komt door die heerlijke visgeuren en de zachte kussens.

Al dat pitten maakt dat ik zo nu en dan toch een gezonde dosis energie over heb. En eigenlijk zou ik die energie graag op een nuttige manier besteden, snapt u wel?
Ik woon inderdaad niet in uw buurt maar kom er wel regelmatig. Ach, dat wist u al? Nou dan. En ik mep ze dus met graagte in elkaar; jong of oud, groot of klein, het maakt mij helemaal niks uit. Nee, ook als u er met uw snufferd bij staat ga ik lekker mijn gang, want ik laat me door niets en niemand weerhouden van een lekkere meppartij.
U wilt nog even nadenken over dat part-time gedeelte? U zou liever hebben dat ik wat dichterbij woonde en uw lieverdjes op dagbasis in elkaar kwam rammen? Nee, toch maar niet heh? Wel, ik bedoel maar. Het ziet ernaar uit dat ik gewoon de beste voor de job ben en dat u geen kant meer uit kan. Hebben wij een deal of hoe zit het?

3 opmerkingen:

Hans zei

Nee,
Thassos, je hebt geen deal! Je mag De Schrik Buiten de Buurt wodern!, Maar niet de SVDB. Of je moet verhuizen. Maar dat heb je al eens gedaan. Helemaal maar Leiderdorp, weet je nog!?

katja zei

Een part-time Schrik is toch beter dan een full-time of zie ik dat nou verkeerd ? Ja, tenzij het dan een soort duo-baan wordt met een ander, dan ben je nog verder van huis natuurlijk...

de redactie zei

U heeft beiden een punt, Hans en Katja. Doch de haarfabrieken van de Katbladstraat vinden Thassos in elk geval "de Schrik", of dat nu van de buurt, van buiten de buurt of parttime is, dat maakt ze niet uit.
Wij beraden ons nog over deze kwestie.