Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 1 maart 2011

Hard werken in de Horeca

Omdat mevrouw Katblad gisteravond niet zoveel zin had om te gaan koken, toog zij naar het restaurant waar Thassos de Terraskat werkt. Immers, een hapje uit eten en Thas bezoeken is altijd een leuke combinatie, heh? Inderdaad ja.
Wel, Thas was net aan zijn pauze begonnen en dat kwam goed uit, vonden wij. Konden we even wat met hem babbelen en knuffelen! Maar helaas, Thas was doodop en wilde niets liever dan aan zijn dutje beginnen. Hij begroette ons vriendelijk en beleefd (zoals het een restaurantkat betaamt), en dat was het dan.


Nee, hij slaagde er niet in om wakker te blijven. U ziet op de foto hoe de arme drommel zelfs helemaal door zijn pootjes zakte van vermoeidheid; hij kon echt niet meer vertellen wat hij dan wel allemaal voor werk had verricht, zo uitgeput was hij.
Wel, wij hadden natuurlijk alle begrip voor zijn situatie, gingen naast hem op de bank aan het tafeltje zitten en bestelden een lekker potje kaasfondue met gegrilde groenten.
Al spoedig zakte Thas weg in een diepe slaap. Tijdens ons dippen in de fondue werd hij nog wel een paar keer wakker, maar dat was om zich even om te draaien of te gaan verliggen.

Toen mevrouw Katblad tenslotte haar dessert achter de kiezen had en ging afrekenen, toen pas werd Thassos weer wakker. En ach, hij had zich verslapen en moest nu echt weer snel aan het werk! Zo kwam het dat Thas met ons mee de deur uitging en zich buiten direct en met veel plichtsbesef op de vuilcontainer wierp (en eronder kroop en er ook nog eens achter). Wij vermoeden dat zich - in Thas' pauze - weer wat muizen verzameld hadden op die plekken, en die moest Thas uiteraard snel gaan vangen voordat hij wegens wanprestatie zou worden ontslagen. Ja, het is altijd hard werken in de horeca, heh?
Wij hadden Thassos nog willen vragen hoe hij ondertussen denkt over het waarnemen van de functie van Schrik van de (Katblad)Buurt, maar helaas is het daar dus niet van gekomen.
We kunnen u derhalve niet melden hoe het nu staat met de opvolging van Bel de Franskat, die zich overigens (zie bericht hieronder) lekker in de sneeuw vermaakt en eveneens een baan als muizenjager heeft gevonden. Maar mochten er ontwikkelingen zijn op het gebied van de opvolging van Bel, dan zullen wij u daar zonder dralen over berichten, uiteraard.

Geen opmerkingen: