Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 8 maart 2011

Kraakwagen

Gisteren stond er een heleboel troep van mevrouw Katblad op straat te wachten op de kraakwagen. Ja, allemaal rotzooi van zolder. Een oud bed, schemerlamp, tafeltje en nog meer zooi was al binnen een half uur verdwenen, dus de stapel die overbleef was niet zo groot meer.
Toch vonden Oscar en de Boez het erg belangrijk om  nog even een controle uit te voeren. Ja, want we hadden al een speelgoedmuis uit een doos gered en wie weet zat er nog meer tussen dat eigenlijk niet weg mocht, heh?De Boez ging erg grondig te werk, want al heeft hij al ruim zo'n 20 muizen, hij kan er geen één van missen en dus moest hij er absoluut zeker van zijn dat mevrouw Katblad in haar slordigheid niet nog meer dingen bij het grofvuil had gedaan die eigenlijk van hem waren.
Wel, toen uiteindelijk de kraakwagen kwam, zaten de reporters binnen want ze houden niet van die grote wielhuizen, en vooral niet van dat soort dat veel lawaai maakt. En deze maakte een hoop herrie, dat kunnen wij u verzekeren! Wel eens een grote kantoorprinter horen kraken? Nou, we kunnen u verzekeren dat dat niet prettig is in je oren!

2 opmerkingen:

ina zei

En, is de zolder nu lekker leeg, mevrouow Katblad?

Mevrouw Katblad zei

Ach mevrouw Ina, was het maar waar. Je ziet er nauwelijks iets van, zoveel troep staat er nog.... Nee, we zijn nog lang niet klaar!