Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 maart 2011

Goed cijfer voor nieuw kattenluik

Jazeker, wij hebben een nieuw kattenluik en Oscar was de eerste die 'm ging uitproberen.
Natuurlijk moest de klep eerst bestudeerd worden, want je douwt je kop niet zomaar ergens doorheen, wel?
Maar Oscar had de werking van het geheel snel door.
Yep, daar ging hij, helemaal zonder problemen.
Nu hadden wij eigenlijk liever gewild dat Japekop (als onze hoofdreporter en verkenner A) de officiële opening had gedaan, maar omdat er nogal wat lawaai vooraf was gegaan aan de plaatsing van het kattenluik, lag hij misselijk en met koppijn op bed.
En daar mevrouw Troy het helemaal niet nodig had gevonden, zo'n nieuw luik, was ook zij niet aanwezig bij de inwijding.
Cera was tijdens het zaag- en boorwerk naar de Kroeg gevlucht dus moesten we ook haar helaas missen op dit vreugdevolle moment.

En de Boez?
Wel, hij begreep het allemaal niet zo goed. Teminste, hij zat nogal enigszins stuurs door het klepje naar buiten te loeren. Kom maar Boez! Je vriendje is al buiten en wat hij kan, kan jij ook best wel, toch?
Wel, dat viel een beetje tegen. En Boez vertrouwde de zaak niet helemaal dus was derhalve ook niet van plan haast te maken met het openen van de nieuwe katten-in- en uitgang.

Ja, wij moeten het deurtje ook nog een beetje oppoetsen, dat heeft u goed gezien.


Het duurde best wel lang voordat Boez klaar was met zijn zogenaamde inspectie, maar hij kwam er tenslotte toch doorheen toen mevrouw Katblad met Oscar wegliep in de richting van de Kruidentuin.
Inmiddels (na een paar dagen dus) is hij heel bedreven geraakt in het openrammen van het klepje, dus dat zit wel goed. Alleen is er één probleempje met dit prachtige, nieuwe luik, en dat is dat er geen afsluitklep op zit, een soort blindering dus. Dat betekent vervolgens dat de Boez denkt dat het nooit is afgesloten en hij er altijd door moet kunnen. En Boez geeft niet gauw op. Dat weer heeft mevrouw K. al een paar slapeloze nachten opgeleverd.
Japekoppie is trouwens (als meest kritische reporter) best tevreden over het nieuwe luikje. Wat hij als een groot voordeel beschouwd is dat hij vrij geruisloos het pand kan verlaten en weer betreden, terwijl mevrouw K. dat nu net weer een nadeeltje vindt. Maar meeste stemmen gelden, dus we kunnen stellen dat het nieuwe luik een goed cijfer heeft gekregen. Hoera!

3 opmerkingen:

katja zei

Mooi luikje hoor ! Wel irritant dat Boez er maar aan blijft krabben als het afgesloten is. Maar beter dat dan dat hij met een noodvaart door een dicht luik probeert te komen.

de redactie zei

Vannacht heeft de Boez een paar pogingen gedaan het luikje stuk te rammen. Het leek alsof iemand de deur probeerde in te slaan.

katja zei

Leg hem maar eens uit dat dat niet goed is voor zijn hersentjes...of zou ie denken dat het toch al niet veel erger daarmee kan worden...