Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 maart 2011

Uitgeslapen!

Ja, nu is het helemaal zeker dat het lente is (geworden), want Ollie is herrezen en naar buiten gekomen. De hele winter is hij binnen gebleven en heeft hij zijn winterslaap gedaan, maar blijkbaar is hij dus eindelijk uitgeslapen.

Hij liep wat langs onze buitentafel heen en weer, ging er ook nog eens onderdoor en rustte vervolgens uit van deze vermoeiende klus.

Toen Ollie goed de straat had afgekeken (naar beide kanten zelfs), had hij zijn eerste missie van dit jaar weer vervuld en kon hij met gerust hart terugkeren naar zijn mand, om daar op comfortabele wijze het diner af te wachten.
Ja, want het was een drukke dag geweest voor Ollie, heh? Daarom ja.

4 opmerkingen:

Hans zei

Een beetje gymnastiek zou je figuur goed doen Ollie! (maar wie ben ik.. . . )

ina zei

Mijn vader zegt altijd: "Slapen is eten". Als ik Ollie zie ga ik dat eindelijk geloven.

mevrouw K. zei

Meneer Hans, u begrijpt er niets van. Want van gymnastiek word je moe! En van eten en slapen dus niet.

Hans zei

Ik begrijp het maar al te goed mevrouw K. U heeft mijn omvang toch wel eens gezien. . . .