Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 4 maart 2011

Niet de boom in

In de Parallelstraat kwamen wij weer eens een keer het meisje Mini tegen. Zij had Oscar aan zien komen en was plat op de straat gaan liggen, maar waarom ze dat deed weten wij niet. Of wilde zij hem misschien gaan bespringen? En dacht zij dat zij zo minder zichtbaar was? Wie zal het zeggen.
In ieder geval had Os haar natuurlijk al van verre in de smiezen en het leek er op alsof hij haar graag wilde gaan ontmoeten.

Doch toen Os dichtbij genoeg was gekomen om in Mini's mooie, felle oogjes te kunnen kijken, bedacht hij zich en keerde om. Dat was natuurlijk niet de bedoeling van de jonge juffrouw, en ze was zichtbaar teleurgesteld door de brute afwijzing van onze reporter. Zou zij zich door het onvriendelijke gedrag van de Os van de wijs laten brengen? Of een woedevlaag in zich voelen opkomen?


Wel, Mini zat allesbehalve in de put; ze was hooguit een beetje op haar teentjes getrapt. Ze verloor Oscar niet uit het oog en zon op een manier om hem op zijn plaats te zetten. Voorzichtig tilde zij alvast een klauwtje op om een grote stap voorwaarts te kunnen doen. De aanwezigheid van de fotograaf stoorde haar deze keer in het totaal niet; mevrouw Katblad kon wat haar betreft gewoon de boom in. Maar in de Parallelstraat staan geen bomen dus daar was geen denken aan en ook geen sprake van.Omdat nu de wandeling even stil lag, was Oscar achter een fietswiel gaan zitten. Zo kon de jonge juffrouw hem tenminste niet aanvallen terwijl hij zat te wachten tot we weer verder zouden gaan lopen.
Maar mevrouw Katblad wilde even op deze plek blijven om te zien wat er eventueel zou kunnen gebeuren tussen Oscar en Mini. Zouden zij nog wellicht tot elkaar komen? Kleine meppartij misschien? Een heel klein beetje sensatie svp? Kleine krachtmeting?
Mini was ondertussen de straat overgestoken en ging nu achter een regenpijp zitten. De twee haarfabrieken keken elkaar af en toe aan, maar daar bleef het bij.
Na een paar minuten was mevrouw Katblad het zat en zette ze de wandeling voort. En Oscar ging met haar mee, maar dat spreekt vanzelf. Ze liepen de lange route (dus langs het gevaarlijke water), maar wegens de koude bries en een aanhoudende stroom fietsen, werd de kade niet nader geïnspecteerd. Op deze route kwamen wij helaas geen andere haarfabrieken meer tegen.

6 opmerkingen:

Willemijn zei

Hoewel Mini het erg naar haar zin heeft in de buurt en graag in het katblad verschijnt, zal ze binnenkort toch gaan verhuizen..
Mini blijft wel in Leiden, maar niet meer zo in de buurt dat ze nog in het bereik van de krant woont..
We zullen natuurlijk wel wat updates aan mevrouw katblad geven als het zover is..

mw. Katblad zei

Wat krijgen we nou! Mini mag helemaal niet verhuizen en u dus ook niet! Wat is dit een vreselijk nieuws; we zijn helemaal van slag!

ina zei

Nou ja, zeg, dat kan niet, hoor! Mini is juist mijn favoriete kandidaat voor SvdB. En die prachtige boze ogen kunnen we niet missen in het katblad.
Dus ik ben het eens met mw. Katblad: U kunt niet gaan verhuizen.

Annemieke zei

Nee! Mini mag niet verhuizen! Ze is veel te leuk en een van mijn favoriete katbladkatten. Wie moet Wamy dan op zijn nummer zetten? Het machsvacuum rondom hem wordt dan alleen maar groter.
Misschien kunt u het nog een keer heroverwegen? Of in elk geval wekelijkse updates beloven?

Willemijn zei

Leuk om te lezen dat ze zo geliefd is!
Heroverweging zit er niet meer in dus dan zullen het de updates moeten worden!
Voor nu loopt ze nog gewoon een maandje in de buurt rond..

katja zei

Snik...