Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 26 maart 2011

Afscheidsrondje van Mini

Terugkomend van een rondje wandelen met Oscar, kwam Mini ons voorbij rennen. Zij had erge haast en was waarschijnlijk op weg naar huis.
Werd zij soms achterna gezeten door de Schrik?
Of was er misschien een andere haarfabriek zo brutaal om Mini lastig te vallen?Wel wel, het was Miss Gizmo die Mini had opgejaagd! Zij had haar huisgenoot Sonny blijkbaar weer eens in de steek gelaten en was via de Muizentuin in de Katbladstraat gekomen om eens even lekker al haar frustraties eruit te gooien!
Zij bleef echter in een bloembak op de hoek van de Steeg steken, en had daar het nakijken. Geen slecht plekje trouwens om even te pauzeren, want de pas ingerichte plantenbak bevat van die verse, rulle aarde waarin je lekker kunt graven. En dat deed de Giz dan ook met veel overgave.


Mini had door dat zij niet langer werd gevolgd, was achter een plantenbak gekropen en keek door de Steeg naar Giz, die dus aan het graven was gegaan.
Ja Mini, de kust is veilig. Wil je nog voor een laatste keer voor ons po(e)seren?
Nee, dat wilde Mini niet.

Want daar ging zij weer, verder door de Steeg, onder de muis op de muur door.
Waarschijnlijk had zij nog een verhuisdoos in te pakken of was zij bezig aan een snelle afscheidsronde door de buurt.
Was dit dan onze laatste foto van Mini in de Katbladbuurt?
Het zou zomaar kunnen......
Dag lieve, mooie meid! Het ga je goed in je nieuwe huis en buurt! En we zullen je hier heel erg gaan missen......

1 opmerking:

annemieke zei

Zo jammer dat Mini weggaat. Ik zal haar ook missen.