Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 maart 2011

Hangjongeren....

Soms hebben wij bij het Poezenloket een beetje last van hangjongeren. Nee, het is gelukkig niet zo dat zij lawaai maken of rotzooi schoppen, maar ze nemen wel het uitzicht weg waardoor mevrouw Katblad niet meer goed eventuele passanten in de smiezen kan houden, en dat is slecht voor onze krant.
De jongelui doen verder dus niets, behalve dan wat rondhangen en om zich heen kijken. Maar één van hen doet af en toe wel een poging om de redactie binnen te dringen, waarschijnlijk om wat brokjes te jatten want een andere reden kunnen wij niet verzinnen.


Wij bedoelen dus dit ventje. Ja, het is een brutaaltje, met een immer aanwezige honger die hij zo graag zou willen stillen.
Verder is het ventje een beetje een buitenpootje, want het valt ons op dat de anderen zich niet zo met hem bemoeien terwijl dit knaapje toch zo zijn best doet om aansluiting te vinden. Inderdaad, dat is een beetje triest, dat vinden wij ook.
Afijn, ondertussen zit of ligt het stel voor onze deur en voert helemaal niks uit, doet niks nuttigs en draagt niks bij aan de maatschappij. Gelukkig halen ze ook geen rottigheid uit, dus dat is dan weer een voordeel, zeg maar. Maar ja, dat hangen heh? En ze zijn nog zo jong! Ja, en wij zitten er maar mooi mee, met dat luie tuig. Tjongejonge...

2 opmerkingen:

katja zei

Het lijkt wel of Wamy steeds beter verdragen wordt door de anderen ?

de redactie zei

Ja, alles went op den duur heh? Wamy wordt af en toe en min of meer gedoogd...