Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 21 maart 2011

Nieuwe partijleider nu bekend

Toen wij op onze ronde in de Hoftuin kwamen, vluchtte de Boez opeens onder een struik en ging daar heel angstig zitten doen. Een blafbeest hadden wij niet gezien of gehoord en daarnaast hadden wij Panda en Harremans (beiden van de partij Hof is Vol) achter het glas waargenomen, dus die waren ook niet de veroorzakers van de paniek. Natuurlijk wilde mevrouw Katblad graag weten wat er dan wel aan de hand was. U toch ook?

Een andere haarfabriek dus. Wij hadden al zo'n vermoeden over de identiteit van deze jongen, maar helemaal zeker wisten we het nog niet.
Er gebeurde verder niets bijzonders. Beide katten bleven zitten waar ze zaten, we hoorden wel wat gegrom maar verkozen toch eerst de Os naar eens te traceren, want ook hij was met ons meegegaan.


Wel, dat was een verkeerde keuze. Want zodra we ons hadden omgekeerd klonk er gekrijs en gegil, en het volgende moment stond de Boez al in de Poort en leek op weg naar huis. We hadden de cyper dus aardig onderschat, heh? Maar goed, daar was nu niks meer aan te doen. Het komt wel meer voor dat mevrouw Katblad de situatie toch weer verkeerd inschat, en daar wij de haarfabrieken niet kunnen vragen om bepaalde scenes over te doen, lopen wij helaas een hoop belangrijk bewijsmateriaal mis. Het is niet anders....Ai, en daar was Oscar dus, en zijn aanvaller was al vlakbij. En terwijl deze foto (hiernaast dus) werd verwerkt door onze camera (ja, gaat een beetje traag), waren wij niet snel genoeg om de uitzettingsactiviteit vast te leggen. Ja, want ook de Os werd dus met ferme klauw uit het Hof verdreven.
En natuurlijk heeft u ondertussen allang gezien wie de uitsmijter was, toch?

Myo inderdaad.
Wij vermoeden dat hij tenslotte toch de opvolger is geworden van wijlen Rooie Gijs, en dus de nieuwe partijleider van Hof is Vol.
Waarom wij dat denken?
Wel, Harremans heeft het momenteel erg druk met het vernielen van de krokussen in de tuin, en een echte partijleider zou zich nooit met zulke triviale zaken bezig houden.
Panda zien wij de laatste tijd vaak achter het raam of bovenaan de balkontrap, loert wel op de zogenaamde indringers maar komt pas in actie als hij echt niet anders meer kan. Dan hebben we nog één andere hofbewoner over, Bohr inderdaad, maar zij is van de oppositie en tegen deze uitzettingprocedures. Ja, blijft Myo dus over en hij is er ook zo langzamerhand wel aan toe.
Wel, wij wensen Myo veel succes toe met zijn partij (want zo beschaafd zijn wij wel) en hopen dat hij door het uitoefenen van deze zeer drukke functie wat meer zal kunnen eten zonder direct daarvan aan te komen. Wij houden u uiteraard graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze.

3 opmerkingen:

ina zei

Als ik het niet dacht!
R.Gijs was toch vlak voor zijn verscheiden bij Myo op bezoek? Dat was dus toch om het stokje over te dragen.

Hans zei

Iedere kat heeft wel iets goeds in zijn binnenste, ook jij Myo!
De wereldpolitiek leert ons dat er geen Wat Dan Ook Vol Partijen moeten zijn. Ik ben er van overtuigd dat jij ook wel een lieve kater bent.

Annemieke zei

Een nieuwe SvB en een nieuwe partijleider! Dat is geen goede week voor de katbladkatten!